“Bin yetime bin fidan”

inegöl İHH İnsani Yardım Derneği Yetim Birimi Başkanı İlhan Tatlı, yazılı basın açıklamasında bulunarak, her yetimin dikili bir ağacı olsun sloganıyla “Bin yetime bin fidan” porjesini hayata geçireceklerini ve hatıra ormanı oluşturacaklarını ifade etti.

Yayınlama: 15.04.2016
638
A+
A-

İnegöl İHH İnsani Yardım Derneği Yetim Birimi Başkanı İlhan Tatlı, konu ile ilgili dün İHH binasında yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımıza ağaç ve orman sevgisini aşılamak, fidan dikme alışkanlığını kazandırmak, ormancılığın tanıtımına katkı sağlamak, yetim çocukların hem çevreye katkı sağlamaları hem de yeşil bir doğa çalışmaları içerisinde filli olarak bulunmalarını sağlamak için ‘Yetim hatıra ormanı’ oluşturuyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu proje ile ilgili bir protokol imzalamışlardır. İnegöl İHH ve İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü bu konuda yaptıkları görüşme sonucunda; İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü, İnegöl İHH’ya Alanyurt Mahallesi’nin arkasında Hamzabey Mahallesi girişinde Hamzabey Barajı’nın başladığı mevkide yer tahsisinde bulunmuştur. 26 Mart Cumartesi günü saat 13.30’da yetim hatıra ormanı oluşturma ve fidan dikme merasimine tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.

 

İHH DÜNYADA 82 BİN YETİME SAHİP ÇIKIYOR






Tatlı, “Şuan dünyada 400 milyon civarında yetim bulunmaktadır. Bu yetimlerin büyük bir çoğunluğu İslam dünyasındadır. Doğal afetler ve savaşlar sonucunda yetim kalan çocuklarımız kendilerine sahip çıkılmasını beklemektedir. Bizim sahip çıkmadığımız yetimlere başkaları sahip çıkmaktadır. Onları ya insanlık dışı anlayışlara mahkûm etmekte ya da kendi çıkarlarına alt etmek için yetiştirmektedirler. Şunun farkında olalım ki Hristiyan dünyası bizden çok daha fazla yetime sahip çıkar durumdadır. Yetime sahip olmalarından dolayı dünyaya da hükmeder durumdadırlar. Biz İHH olarak bugün tüm dünyada 82 bin yetime sahip çıkabilmekteyiz. Elbette bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bu projemize destek veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, İnegöl Belediye Basın ve Halka ilişkiler Müdürü Ahmet Bayhan beye hassaten teşekkür etmek istiyorum. Yetim gülerse dünya güler…” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Recep DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş