Bir tuğla da senden olsun!

İnegöl İHH hayata geçirdiği önemli projelere bir yenisini daha ekliyor. İHH Genel Merkezi tarafından Bangladeş’te yapılması öngörülen 50 kişilik yetimhane projesini üstlenen İnegöl İHH, ‘Bir tuğla da senden olsun’ başlığı altında yardım kampanyası başlattı. Projeyi desteklemek isteyenlerin SMS yoluyla 5 TL bağışta bulunabileceklerini ifade eden İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, SMS’in cep telefonun mesaj bölümüne İNEGÖL YETİMHANESİ yazılarak 3072’ye gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlama: 12.12.2014
831
A+
A-

İnegöl İHH Bangladeş’te 50 kişilik yetimhane inşaatı için kolları sıvadı. Yetimhane kampanyasını kamuoyuna tanıtmak için dün İnegöl’deki basın mensupları ile yapılan toplantıda projenin detayları paylaşıldı.

 

İNEGÖL’DE 32 TOPLAMDA 400 YETİME BAKILIYOR






Toplantıda proje hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram şunları söyledi: İnegöl İHH olarak uzun yıllardır İnegöl’de hayır çalışmalarına imza atıyoruz. İHH’nın genel merkez nezdinde partner kuruluşu olan İnegöl İHH, genel merkezce başlatılan çalışmaları İnegöl yerelinde üstlenerek hayrın devam etmesi yönünde çaba sarf ediyor. İHH’nın en önemli çalışmalarının başında herkesin bildiği üzere yetimler gelmektedir. İHH olarak şuan için dünya genelinde 50 binin üzerinde yetime bakmaktayız. Yine bu anlamda İnegöl olarak bizde kendilerine destekler veriyoruz. Bu bağlamda İnegöl İHH olarak sponsorluğunu üstlendiğimiz 400’e yakın yetim var. Bu yetimlerin 32 tanesine İnegöl’e bakıyoruz. Kalan kısmı da dünyanın çeşitli yerlerinde sponsor ailelerimiz tarafından bakımı üstlenilen yetimlerimizdir. Baktığımız yetim sayısını arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

BAGLADEŞ’TE İNEGÖL YETİMHANESİ KURULACAK

Yetimler genellikle kendi evlerinde bakılıyor. Ancak İHH yetimlerin daha iyi şartlarda bakılabilmesi, eğitim alabilmesi amacıyla da yetimhaneler inşa ediyor. Dünyanın birçok bölgesinde İHH tarafından açılan yetimhaneler var. Bu yıl da Bangladeş’te 4 adet yetimhane yapılması için bir çalışma başlatıldı. Projeleri incelediğimizde hem ekonomik anlamda hem de bulunduğu konum itibariyle ilgimizi çektiği için hemen Bangladeş’te yapılması planlanan yetimhaneyi üstlendik. Aralık ayı başı itibariyle de projenin adını da koymuş olduk. Projeyi üstlenmemize vesile olan İnegöl İHH Hanım Birimine teşekkür ediyorum. Bu çalışmayı yaklaşık 200 bin TL’ye bitirmeyi hedefliyoruz. İsim hakkını biz Hanım Birimimize vermiştik. Onlarda kapsayıcı bir isim seçerek, yetimhanenin ismini İnegöl Yetimhanesi olarak uygun gördüler. Bizde bu isimle yola çıktık.

 

MALİYETİN YARISI ŞİMDİDEN TAAHHÜD EDİLDİ

300 m2 alan üzerine kurulacak yetimhanemizde 50 tane yetimimiz barınacak. Projenin tamamlanmasının ardından bu yetimhanede konaklayacak olan yetimlerimizin de bakımını üstlenmek gibi bir amacımız var. Projemizin maliyetinin yarısına yakını taahhüt noktasında alınmış bulunuyor. Kimi hayırseverimiz yetimhanenin mutfağını yaptırmak için taahhüt verirken, kimi hayırseverimiz ise yatakhanenin yaptırmak için taahhüt verdi. Örneğin geçtiğimiz günlerde İnegöl Merkez İmam-Hatip Lisesi projede yer alan bir yatakhanenin yapımını üstlenerek projemize katkı koydu. Henüz projemizi kamuoyuna tanıtmadan projemizin maliyetinin yarıya yakınını tamamladık inşallah.

 

SMS AT BİR TUĞLA DA SENDEN OLSUN

Küçük de olsa herkesin bu projeye destek olması adına SMS yoluyla da bağış için genel merkezde altyapımızı oluşturduk. Telefonlarımızın mesaj bölümünü İNEGÖL YETİMHANESİ yazıp 3072’ye SMS atılması durumunda 5 TL bağışta bulunulmuş olunacak. Amacımız 1 yıl içerisinde yetimhanenin tamamlanarak hizmete açılmasıdır. Bundan sonraki süreçte de ilçe halkımızın desteklerini bekliyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş