Tavuk toplama bıktırdı!

İnegöl’ün en eski adetlerinden biri olan kına gecesinin ardından yapılan ‘tavuk toplama’ adeti vatandaşı bıktırdı. Gecenin geç saatlerine kadar süren adet nedeniyle vatandaşların rahatsız olduğunu ifade eden Emniyet yetkilileri, düğün sahiplerinin bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Yayınlama: 24.06.2014
994
A+
A-

Yaz mevsimi ile birlikte düğünlerin artmasına bağlı olarak gerçekleştirilen tavuk toplama âdeti son haftalarda hem vatandaşları, hem de emniyet ekiplerini bezdirdi.

 

Vatandaşlar yüksek müzik sesinden rahatsız olsa da, düğün sahipleri ve tavuk almada bulunanlar bu durumu kendilerinin bir hakkı olarak görüyor.






 

Her hafta yaşanan bu tür olaylar, sesten rahatsız olan vatandaşların ihbarı üzerine polisin müdahale etmesiyle son buluyor. Geçtiğimiz hafta da benzer birçok olay yaşanırken, Cumartesi gecesi de İnegöl’de birkaç konvoyla tavuk toplama yapıldı. Pazar günü LYS sınavı olmasına rağmen binlerce öğrencinin Bursa’da gireceği bu sınavı dikkate almayan vatandaşlar, uyarılara aldırmadan gece yarılarına kadar müzik eşliğinde tavuk toplama geleneğini sürdürdü.

 

Bu olay üzerine İnegöl Emniyet Müdürlüğü’nden uyarı geldi. Düğün sahiplerinin geç saatlerde bu tür rahatsız edici geleneklerden kaçınılması istenirken, şehirde yaşayan hasta ve çocukların da olduğu hatırlatılarak daha duyarlı davranılması uyarısı yapıldı.

 

Bu geleneklerin büyüklerimizden bizlere kalan örf, adet ve ananeler olduğunu hatırlatan emniyet yetkilileri, geleneklerimizi yerine getirirken bir başkasının da hakkını gasp etmenin yanlış olduğuna dikkat çekti. Cumartesi gecesi yapılan tavuk toplamalar sırasında ise emniyete onlarca şikâyetin gittiği, birçok kişinin LYS sınavının yapılacağı gece çocuğunun uyuyamadığını söylediği belirtildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş