Eksiklikler bir bir gideriliyor

Köylerin mahalle statüsü kazanmasıyla, İnegöl Belediyesi’nin hizmet alanına giren köylerdeki alan taramalarında belirlenen eksiklikler giderilmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar çerçevesinde Dipsizgöl Cami’nin peyzaj çalışmalarına start verildi.

Yayınlama: 24.06.2014
704
A+
A-

 

İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Eşref Yiğit çalışmaları yerinde inceledi.

 






KÖYLERİN TÜM SORUNLARINI BELİRLEDİK

İncelemelerin arından açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “Büyükşehir yasasının 30 Mart 2014 seçimleri ile beraber yürürlüğe girmesiyle, 1 Nisan tarihinden itibaren artık köylerimizde mahalle statüsünde oldu. 30 Mart 2014 tarihinden sonra hayata geçen yasayla birçok uygulama da değişti. Eski köy ve beldelerimiz mahalle olduktan sonra bu yerleşim birimlerinin de bir kısım çalışmaları belediyemiz marifetiyle bir kısmı da büyükşehir belediyemizce yapılmaya başlandı. Büyükşehir yasası öncesi tüm köyleri tek tek gezip, köylerin tüm sorunlarını belirledik. Bununla alakalı seçim öncesinde tespitlerimiz vardı. Bu tespitlerimizi 31 Mart sabahı itibariyle bir plan dâhilinde hayata geçirmeye başladık” dedi.

 

ÇALIŞMAMIZ BELLİ BİR BÜTÇE VE PLAN DÂHİLİNDE DEVAM EDİYOR

Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Turgay Yel, “Bütün bu yerleşim yerlerimize sağlıklı hizmet verebilmek adına İnegöl 3 kısma bölünerek, İnegöl merkez, şehrin doğusunda Kurşunlu Mahallemizde “Doğu Şantiyesi”, Yeniceköy’de ise İnegöl’ümüzün batı bölgesindeki yerleşim yerlerine hizmet verebilmek adına “Batı Şantiyesini” kurduk. İnegöl’e mahalle olarak bağlanan 4 belde ve 91 köye üzerimize düşen hizmeti götürme sorumluluğunu yüklenerek İnegöl Belediyesi olarak merkezde yaptığımız kent estetiğini ve görselliğini güçlendirmeçalışmalarına ilave olarak köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde de bu çalışmalara devam ediyoruz. Bizlerin belediye olarak görevi öncelikle İnegöl’e sahip çıkmak ve İnegöl’de yaşayan tüm insanlara hizmet götürmektir. Bu sebeple İnegöl’ümüzün her alanını ihya edip, hep birlikte daha güzel şartlarda yaşanabilir bir İnegöl için çalışıyoruz. Köyden dönüşen mahallelerimizde başlattığımız çalışmalarımız peyder pey devam ediyor. Bugüne kadar Paşaören mahallesinde yıkılan köprünün yapılması, Hocaköy’de metruk binaların yıkılması, Cerrah’ta çöğür alanı ve dere koruma bantları ile çavuşköy mahalle konağının dış cephe çalışmalarını yapmıştık. Bu ve buna benzer pek çalışmamız belli bir bütçe ve plan dâhilinde devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

RAMAZAN ÖNCESİ CAMİİ GÜZELLEŞTİRİLDİ

Turgay yel, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı: Bu çalışmalarımıza bir yenisini daha ilave etmek üzere burada bulunuyoruz. Bugüne kadar farklı camilerimizde gerek aydınlatma, gerek çevre düzenlemesi birçok çalışma gerçekleştirdik. Bugün de, şehrin çeşitli yerlerinde yaptığımız yenileme çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, Dipsizgöl camiini modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalara başladık. Camide yapılması planlanan çalışmalardan bahsetmek gerekirse; yaklaşık 300 metrekare wash beton parke taşı ve 300 metrekare kilitli parke taşı kullanılarak zemin düzenlemesi yapılacak. Duvar kenarlarında ayrılan toprak alana çiçeklendirme yapılacak. Ayrıca camii çevresinde aydınlatma çalışmasıyla birlikte drenaj çalışması da yapılacaktır. Yapılan çalışmanın Dipsizgöl halkına hayırlı olmasını diliyor bu vesileyle ramazan-ı şerifin tüm halkımıza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş