Emniyet uyarılarına devam ediyor

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Ekipleri, Türkiye’de ilk olan uygulamayla vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Ekipler, anahtar şeklindeki mıknatıslı etiketi kapı kapı gezerek apartman girişlerine yapıştırıp ayrıca apartman sakinlerine de dağıttılar.

Yayınlama: 14.07.2015
784
A+
A-

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Ekipleri, yaptıkları çalışmalarla Türkiye’de ilk olarak uygulanan modellerde vatandaşları uyarmaya devam diyor

 

İlçemizde meydana gelen konut hırsızlıklarının önlenebilmesi amacıyla yürütülen ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan proje kapsamında anahtar görünümünde mıknatıslı yapışkanlar hazırlandı. Ekipler, Alanyurt yeni Mahalle Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki bulunan sitelere giderek, kapı kapı gezdiler. Kapı kapış gezerek projenin ve kapıların anahtarla kilitlenmesinin önemini anlatan ekipler, açık buldukları apartman kapılarının zillerine basarak vatandaşı uyarmayı da ihmal etmediler.






 

Ziyaret ettikleri evlerde hane sahiplerini bilgilendiren ekipler, kapıların kısa süreliğine de olsa mutlaka anahtar ile kilitlenmesi gerektiğini, apartman kapısının önüne taş veya demir gibi kapanmasına engel teşkil eden etkenlerin kaldırılmasının büyük önem arz ettiğini, kilitlenmeyen kapıların güvenli olmadığını belirttiler. Ziyaretler esnasında Özlem Terzi isimli vatandaşın kapı zilini çalan ekipler, bina giriş kapılarının güvenli şekilde kapalı olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Apartman sakini Özlem Terzi ise uygulamayı çok olumlu bulduğunu, bazen çocukların oynaması için bina giriş kapılarının açık bırakıldığını ve bu zamandan sonra komşuları ile işbirliği yaparak daha dikkatli olacaklarını söyledi.

 

İlçemizdeki tüm evlere dağıtılmak üzere iki farklı boyutta hazırlanan başlayan ekipler İnegöl’de her yere giderek bu bilgilendirme çalışmalarını yapacaklar.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş