Geçmiş olsun demeden, talip olmasınlar

MHP İnegöl İlçe yönetimi dün MER-PA’da yaşanan yıkım nedeniyle İnegöl’deki esnaf odalarının temsilcilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Burada konuşan Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, Pazar yerine talip olan müteahhitler derneğine tepkili olduklarını ifade ederek “Bizim burada canımız yandı, birileri daha geçmiş olsun demeden buralara talip olmasınlar” diye konuştu.

Yayınlama: 08.01.2015
742
A+
A-

MERPA’nın çatısının çökmesinin ardından MHP ilçe teşkilatı pazarcı esnafını ziyaret etti. Esnaf Sarayının düğün salonunda gerçekleşen toplantıda MHP ilçe teşkilatı pazarcı esnafının sıkıntılarını dinledi.

 

İNEGÖL’ÜN VERİLMİŞ SADAKASI VAR






İnegöl’ün verilmiş sadakası olduğunu ifade eden MHP İlçe Başkanı Müfit Besler;  “Yılın son günü Pazaryerinde bir afet oldu. İnegöl’ün verilmiş sadakası varmış. Bir gün sonra olmuş olsaydı, şu anda çok sayıda can kaybından bahsediyor olacaktık. Çok şükür iyi tarafı da bu. Yönetim kurulu olarak ilk ziyaretimizi, mağdur olan esnafların oda başkanlarına yönelik yaptık. Geçmiş olsun diliyorum. Acıları acımızdır. İnegöl’ün yarasını sarmamız gerektiğine inanıyorum. Biz, Pazaryerinin tümünü kapsayacak bir proje olmasını istiyoruz. Son yerel seçimler de Mer-Pa’yla ilgili projemizin olduğundan bahsetmiştik. Hem alanın büyütülmesi hem de otopark üstüne sosyal tesisler olmasını istedik. Projemizi paylaşacağız. Ortak bir kanaat oluşursa bunu da kamuoyu ile paylaşırız. MHP olarak orada bir ihlal bir gözden kaçırma gibi durum varsa bunun sonuna kadar takipçisi olacağız.” İfadelerini kullandı.

 

MALÇOK’TAN FAHRETTİN BAYKAN’A TEPKİ

Terziler Odası Başkanı Selim Malçok Pazar yerine talip olan müteahhitler derneğine tepkili olduklarını ifade ederek, “MHP İlçe başkanı ve yönetimine başarılar diliyorum. Önceki akşam Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’la birlikte bir toplantı yaptık. Bizim burada canımız yandı, birileri daha geçmiş olsun demeden buralara talip olmasınlar. Önce bir geçmiş olsun nezaketinde bulunsunlar. Ondan sonra pazarla alakalı oluşturacakları projeleri, ondan sonra değerlendiririz. Esnaflarımızın bir an önce Pazaryerinde yerini alma çabası var. Pazarın bir an evvel bitmesi lazım. Pazarı Büyükşehir Belediyesinin yapacağını söylediler. Bunla alakalı esnafın işi Beylik Hanı işine dönerse vay haline. Eğer esnaflarımız da can kaybı olsaydı daha farklı uygulamalar olurdu” dedi.

 

OLAYI BİZZAT YAŞADIM

Olayı bizzat yaşadığını ifade eden Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut  “Olayı biz de yaşadık. Çok sıkıntılar çektik. Uyumadığımız zamanlar oldu. Allah’a şükür can kaybı olmadı. Şükrediyoruz. Manisa’da da aynı şekilde Pazar çökmüş. Geçmiş olsun” dedi.

 

PAZARCI ESNAFINA SAHİP ÇIKALIM

Yaşanan olaylardan sonra pazarcı esnafına sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Bakkallar odası başkanı Hakan İnkaya; “Çökmeyle alakalı hukuksal süreç devam edecek. Bizler de bunun takipçisiyiz. Esnafımız Perşembe günü yıkılan yerin çevresinde hizmet verecek. Bundan sonraki süreçte İnegöl halkına ve siyasetçilere bir görev düşüyor. Garip olan mahsun olan pazarı canlandırmak gerekiyor. İnegöl vatandaşı olarak pazara ve pazarcıya sahip çıkmamız gerekiyor. Bu bir insanlık vazifesi… Kimi esnafın borcu, harcı var. O esnafın bir şekilde para kazanması lazım. Üçüne beşine bakmadan herkesin pazardan alışveriş yapmasını tavsiye ediyorum. Bu konuda kamuoyu oluşturulursa esnafımız mutlu olur. İnşallah esnafımız para kazanır ve yüzü güler. Hepsinin şu anda suratı asık… Tüm İnegöl halkını pazara davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş