Kutsal Topraklar Mekke ve Medine

İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen ve tarihçi yazar Mustafa Turan’ın konuşmacı olarak katılım gösterdiği “Kutsal Topraklar Mekke ve Medine” adlı seminer vatandaşlardan büyük ilgi gördü. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 21.02.2015
968
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Değerler Eğitimi’ programı kapsamında İnegöl’de bulunan liselerde öğrenci ve öğretmenlere yönelik seminerler düzenleyen tarihçi yazar Mustafa Turan, geçtiğimiz Perşembe akşamı saat 20.00’da Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen programda verdiği “Kutsal Topraklar Mekke ve Medine” adlı konferansı ile büyük beğeni aldı.

 

ÜMMETİN HAREMİ ZULÜM ALTINDA






Seminerin öncesinde bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “bu akşam kutsal topraklardan, Mekke’den, Medine’den Kudüs’ten bahsedeceğiz. Yeryüzünün ilk oluşumu Mekke-i Mükerreme’den başlamıştır. Yeryüzünün en kutsal yeri Mekke-i Mükerreme’dir, Medine-i Münevvere’dir, Kudüs’tür. Dolayısıyla varlıkların âleminin içerisinde müstesna bir yeri olan insan ve o insanlığın içerisinde Hz. Peygamber (S.A.V.) ve diğer peygamberler, şehirler içerisinde Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere ve Kudüs, günler içerisinde Cuma, geceler içerisinde Kadir Gecesi, aylar içerisinde Ramazan-ı Şerif gibi müstesna zaman dilimleri vardır. Dolayısıyla yeryüzünün en kutsal yeri de Mekke-i Mükerreme’dir. Yüce Rabbimizin haremidir, Harem-i Şerif deriz. Peygamber’imizin (S.A.V.) haremi Medine-i Münevvere’dir. Ümmetin haremi Kudüs’tür, Mescid-i Aksa’dır. Mekke-i Mükerreme ile Medine-i Münevvere bir koruma altındadır ama maalesef ümmetin haremi dediğimiz Kudüs-ü Şerif, Mescid-i Aksa o mübarek mekânlar maalesef Yahudilerin zulmü, tahribatı altındadır. O civardaki Müslüman kardeşlerimiz Yahudilerin zulmü altında varlıklarını devam ettirmektedirler. Kavgalarla, mücadelelerle varlıklarını korumaya çalışırlar. Allah onların yardımcısı olsun. Sadece Kudüs mü? Filistin’in tamamı, Suriye, Irak, İmam-ı Azam Hazretlerinin bulunduğu mekânlar, Bağdat, Şam… Pek çok kutsal mekânlar maalesef zulüm altında inlemektedir. Cenab-ı Allah oralarda yaşayan insanlara da en kısa zamanda kurtuluş nasip etsin. O kutsal mekânlar kendilerine Allah’a ibadet edilen en güzel mekânlar haline dönüşsün. Cenab-ı Hakk, Filistin’deki, Kudüs’teki, Suriye’deki, Irak’taki, Afganistan’daki, Pakistan, Myanmar ve dünyanın değişik yerlerindeki kardeşlerimize de en kısa zamanda nusretini nasip etsin, huzur ve barış içerisinde Allah’a kulluk yolunca birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını nasip etsin. Saygıdeğer hocamız bu akşam en güzel şekilde Mekke-i Mükerreme’yi ve Medine-i Münevvere’yi bize anlatacak olan, adeta bir sanal umre ziyareti gibi bizlere oraları aktaracak olan hocamıza hoş geldiniz diyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile müştereken yaptıkları bir program kapsamında 1 haftadır İnegöl’deydiler. Okullarımızdaki öğrencilerimize ve öğretmenlerimize değerler eğitimi konusunda seminerler verdiler. Biz de bundan istifade etmek istedik” dedi.

 

BİLGİLER VE ANILAR PAYLAŞILDI

Müftü Bayram Canbey’in ardından kürsüye çıkan tarihçi yazar Mustafa Turan, uzun yıllar kutsal topraklarda kalarak kaleme aldığı “Bir Tarihçi Gözüyle Haccı Yaşamak” ve “Peygamber’e Hürmet Harameyn’e Hizmet” adlı kitaplarından kesitler vererek Mekke ve Medine’ye dair bilgiler vererek anılarını paylaştı. Yaklaşık 1,5 saat süren konferansın sonunda Mustafa Turan katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş