Ramazan’da orman yangını çıkmıyor

Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak, Ramazan ayında insanların oruçlu olmaları nedeniyle ormanlarda ateş yakmadıkları bu nedenle de yangın vakalarının yaşanmadığını açıkladı.

Yayınlama: 17.07.2014
825
A+
A-

İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü, iftar ve sahur saatlerinde ormanda görev başında olan personelin çalışma şartlarını kamuoyuna göstermek ve orman işletme müdürlüğünün yangın gözetleme kulesini tanıtmak amacıyla önceki akşam Gedikpınar yangın gözetleme kulesinde İnegöl’de görev yapan gazetecilerin de katılımıyla iftar programı tertip etti.

 

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE ÇOK ÖZVERİ İSTİYOR






Kulenin teras katında yenen yemeğin ardından, Orman İşletme Müdürü Muhammed Çolak bir açıklama yaptı. Orman işletme müdürlüklerinin asli görevlerinin ormanların korunması, geliştirilmesi ve vatandaşın ormanlardan çok yönlü faydalanmasını sağlanması olduğunu belirten Çolak şunları söyledi: Koruma anlamında en başta gelen unsur, bizim orman yangınları ile mücadele kısmını oluşturmakta. Biz her sene Ramazan ayında yaşanan orman yangınlarının söndürme çalışmaları sırasında, iftar ve sahurumuzu ormanda yapıyorduk. Yangın söndürmenin ana etmenlerinden birisi olan yangın gözetleme kulesinde bulunan personel ve yangın söndürme ekibimizle beraber iftar yapmak için ilk kez bir araya geldik. Orman yangınlarıyla mücadele çok özveri isteyen bir durum. Kulede çalışan bayan arkadaşımız 24 saat koruma ve gözetleme yapmakta. Mübarek Ramazan ayının bereketiyle de bu sene şu ana kadar ormanlarımızda yangın meydana gelmedi. İnşallah sene sonuna kadar da böyle devam eder.

 

RAMAZAN’DA YANGIN ÇIKMIYOR

Ormanlarda ateş yakmayın gibi uyarılarımıza özellikle çiftçilerimize söylüyoruz ama maalesef genel de Ramazan ayı dışında yaktıkları için yangınlar meydana geliyor. Şu ana kadar bir yangının olmaması bizi sevindirdi. Genelde insanların oruçlu olup, ormanlarda ateş yakmamasıyla yangınlarında önüne geçmiş olduk. Özellikle kurak geçecek önümüzdeki aylar içerisinde büyük yangın riski oluşturuyor. Vatandaşlarımızın özellikle yine duyarlı davranmaları gerekiyor. Herhangi bir yangın da Alo 177 ihbar hattımızın aranmasını öneriyoruz. İlk kez düzenlediğimiz iftarı her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş