Gözyaşları sel oldu

18 Mart Şehitler Günü Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 99’ncu yılı nedeniyle, Gazipaşa ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından sunulan “Çanakkale Gerçeği” adlı tiyatroyu izleyenler gözyaşlarını tutamadı.

Yayınlama: 19.03.2014
1.221
A+
A-

Belediye Kültür Sarayı Konferans Salonunda gerçekleşen programa ilçe protokolü katılırken, onlarında gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

 

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ BİR KEZ DAHA YÂD ETMENİN ONURUNU YAŞAMAKTAYIZ






Programın açılış konuşmasını yapan Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Ahmet Yakışıklı, “Bugün, tarihimizde altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha yad etmenin onurunu yaşamaktayız. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca gerçekleştirilen bir büyük mücadelenin, Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle Bedr’in aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır. Çanakkale…Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir savaş meydanıdır Çanakkale… Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin döneminin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna ‘ya şehit ol, ya gazi’ demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan analarımızdır. Çanakkale Zaferi; Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin yakıldığı, Yüce Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir onur ve azmin Mücadelesi olmuştur. Bir hilal uğruna ebediyete akan aziz şehitlerimiz, yattıkları yerde şunu hissetmeliler ki, temiz kanlarıyla suladıkları bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm milletimiz tarafından en kutsal emanet muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye katılan Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu yürekten destekleyen aziz milletimizi ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum” dedi.

 

BURNUMUN DİREKLERİ SIZLADI

Tiyatro gösterisinin ardından açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Ali Akça ise çok hüzünlendiğini belirterek, “Gösterdikleri bu etkili performanstan dolayı, özellikle ben öğrenci kardeşlerimizi ve öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum. İnanın hazırladıkları programı izlerken çoğu zaman boğazım düğümlendi. Burnumun direkleri sızladı. Gözlerimden yaşlar aktı. Ve eminimki herkes aynı duyguları yaşadı. Yine bu sahnede geçtiğimiz çarşamba günü, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 93. yıldönümünü kutladık. Burada Mehmet Akif’i andık. Günümüzden 93 yıl evvele gidersek, 1921 yılı. Hatırlayın ülkemiz çok büyük bir işgal altında. TBMM, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, kurtuluş mücadelesi veriyor. Bu bir yok olmama, var olma mücadelesi. Bunun nihayetinde Mehmet Akif’in üzerinde ayrı bir yük var. İstiklal Marşı’nı kaleme alıyor. İçindeki fırtınaları kağıda döküyor. İstiklal Marşı öyle bir ortamda yazılmış. 1921 Yılında, 6 yıl öncesine gittiğiniz de 1915 yılının başları, Çanakkale’de tüm milletler gelmiş, Türk Milletinin üzerien çökmüş. Orada da bir var olma ve yok olmama mücadelesi var. Ve Mehmet Akif İstiklal Marşı’nı yazmadan 6 yıl önce, Çanakkale de Çanakkale Destanı’nı kaleme alıyor. Arkadaşlarımız tiyatro içinden zaman zaman bazı bölümlerde andılar. Ben Çanakkale Destanı’nı her okuduğumda tüylerim diken diken oluyor” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş