Kermesler tek çatı altında

İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edilen fuar alanında stant açan derneklerin kermes programları başladı. Birçok derneğin yer aldığı kermes yeri ise geçici olarak fuar alanı oldu.

Yayınlama: 21.05.2014
908
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş Hükmet Şahin Kültürparkı içerisinde bulunan fuar alanında açılan kermesi ziyaret etti. Aktaş’a AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, belediye başkan yardımcılarının tamamı ile encümen üyeleri de eşlik etti. Açılan stantları gezen Aktaş, yaptığı alışveriş ile kermese katkıda bulundu.

 

KERMESİ ZİYARET ETMEK İSTEDİK






Kermesi gezen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’ümüz nüfusu ve ekonomisi, sosyal ve kültürel yapısıyla gerçekten ülkemizde çok ayrıcalıklı bir yerleşim birimi. Bu doğrultuda değişik sivil toplum kuruluşların, derneklerin, farklı cemiyetlerin İnegöl’ümüzün sosyal hayatıyla, manevi hayatıyla alakalı çalışmaları var. Ben hepsine müteşekkir olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu derneklerimiz hayatiyetlerini devam ettirmek adına kermes organizasyonları yapıyorlar. Bunlar takdir edersiniz ki, inşaat altlarında, çok gelişi güzel yerlerde bu işi icra etmeye çalışıyorlar. Açıkçası çokta verim alınamamakta… Daha önce bir planlama yapmıştık. Bu konuda İnegöl’de hizmet eden dernek ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldik. Bunları tek çatı altında toparlamak istediğimizi ve bu organizasyonu bir silsile altında yapmak istediğimizi söyledik. Mayıs ayıda bunun için uygun bir tarihti ve yaptığımız planlama neticesinde gruplar halinde bu hafta 16-25 Mayıs tarihleri arasında kermes açık kalacak. Bizde bugün encümen üyesi arkadaşlarımızla beraber kermesi ziyaret etmek istedik ve bu yeri tahsis ettik” dedi.

 

HEM İHTİYAÇLAR GİDERİLECEK HEM YARDIM EDİLECEK

Başkan Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Dolayısıyla ilk haftamızda Gül Dili Derneği, Gül Gençlik Derneği, Yıldız Gençlik Derneği ve İnegöl Kültür Vakfı burada. İnşallah 25 Mayıs’ta bitiyor. 27 Mayıs 4 Haziran tarihinde de ikinci hafta gelecek olanlar var. Dürr-i Yetimlere Yardım Derneği, İshakpaşa Derneği, AHİD, ÇEKÜD ve Esseyit Hulusi Efendi Vakfı Derneği. Tabi burası bilinirliği çok yüksek bir alan olarak gözükmeyebilir ama inanıyor ve ümit ediyorum ki, zaman içerisinde bilinirliği artacak. İnşallah vatandaşlar burada yapacakları alışveriş ile hem evlerinin ihtiyaçlarını görürken hem de beraberinde bir öğrencinin veya bir fakirin veya bir garibin takdir edersiniz ki ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Veya aşevindeki çorbaya, ekmeğe katkı verecekler. İlçe halkımızdan kültür park içindeki Fuar alanındaki kermese gelip hayır için yapılan el emeği ürünleri, kıyafetleri ve yiyecekleri görüp alışveriş yapmalarını bekliyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş