Mobilyacılar Odası’ndan atık hamlesi

İnegöl Mobilyacılar Odası ile Er-Ka Geri Dönüşüm firması arasında protokol imzalandı. Protokole göre Mobilya sanayindeki ahşap ve sünger atıkları Er-Ka Geri dönüşüm firması tarafından toplanıp geri dönüşümü sağlanacak.

Yayınlama: 20.05.2015
719
A+
A-

İnegöl Mobilyacılar Odası’nda düzenlenen protokol törenine Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Er-Ka Firması Sahibi Serhat Kılınç ile Er-Ka çevre Mühendisi Merve Haraslı katıldı.

 

CEZALAR ÇOK YÜKSEK






İki kuruluş arasında imzalanan protokolün ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan şunları söyledi: “2014 yılında hava kirliliği ile ilgili valilik nezdinde bir toplantı yapmıştık. İnegöl’deki hava kirliliği ile ilgili yetkililer o toplantı da bulunmuştu. İnegöl’ün hava kirliliği değerlerinin Bursa bölgesinde çok yüksek olduğunu ve bunun da başlıca sebeplerinin endüstriyel atıklar arasında yer alan mobilyacılarımızın sunta ve sünger parçalarını ısınma amaçlı yakılmasından dolayı ortaya çıktığı tespit edildi. Bu kademeden sonra bu atıkların yetkili firmalarca toplanıp yakılarak imha edilmesi gerekiyor, bunları toplayacak firmalarında lisanslı olması gerekiyordu. Bu prosedür İnegöl’de tamamlandı. Erka Geri dönüşüm firması gerekli belgeleri tamamlamış. İnegöl’de de Starwood firması belgeleri tamamlamış. Endüstriyel atıklar Starwood firmasında yakılacak. Mobilyacılarımızdan isteğimiz Erka firmasıyla imzaladığımız protokolü iyi anlasınlar. Çok yakın zamanda mobilyacılarımızla toplantı yapacağız. Bu toplantı da gerekli bilgiler verilecek. Hayırlı uğurlu olsun. Çünkü bunların cezaları çok yüksek. Artık İnegöl’de gelişi güzel herkes endüstriyel atığını bir yere atamaz. İnegöl içinde görsel olarak çok kötü bir imaj. İnegöl artık sanayi şehri. Günden güne İnegöl yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri oldu. Bu insanlara da daha temiz bir İnegöl göstermeliyiz. İnegöl’ü sadece mobilyası ve köftesiyle değil temizliği de hatırlamalarını isteriz. Her mobilyacı her vatandaş duyarlı olmalıdır. İnegöl hepimizin.”

 

ATIKLAR STARWOOD’A TESLİM EDİLECEK

Er-Ka Geri Dönüşüm Firması Yetkilisi Merve Haraslı ise konuşmasında şunları aktardı: “Yapmış olduğumuz protokol hayırlı olsun. Burada amaç İnegöl’ün hava kirliliğini sıfıra indirebilmek. Endüstriyel atıkların taşınması konusunda lisansımız var. Bu kapsam da İnegöl’deki mobilyacılara yeni araçlarımızla hizmet vermeye devam edeceğiz. Atıkların yok edilmesi için atıkları Starwood’a teslim edeceğiz. Aynı zamanda bu ahşap atıkların geri kazanımını sağlayacağız. Hava kirliliğini bu uygulamayla birlikte önümüzdeki kış döneminde daha az yaşayacağımızı düşünüyoruz.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş