Emir Sultan’ın çevresi güzelleşiyor

Camiler ile ilgili çalışmalarına devam eden İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Hamidiye Mahallesi Emir Sultan camiinin çevre düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdi.

Yayınlama: 07.08.2015
854
A+
A-

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Hamidiye Mahallesi Emir Sultan camiinde incelemelerde bulundu.

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ GİBİ BİRÇOK ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kansu, “Şehrimizi modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdik. İnegöl Belediyesi olarak projelerimizihalkımızın talepleri doğrultusunda şekillendirmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda hem merkezde hem de kırsal mahallelerimizde ilçemizin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik yaptığımız çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.Camilerimizle ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar da bunlardan bazıları. Bugüne kadar farklı camilerimizde gerek aydınlatma, gerek çevre düzenlemesi gibi birçok çalışma gerçekleştirdik”

 

ÇALIŞMANIN MALİYETİ 200 BİN TL’DİR

“Bugünde, şehrin çeşitli yerlerinde yaptığımız yenileme çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, Hamidiye Mahallesi Emir Sultan camiinin çevre düzenleme çalışmalarını yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmamızı Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla yapıyoruz. Camimizin peyzaj projesini hazırlama görevini İnegöl Belediyesi olarak bizler üstlendik, uygulama çalışmalarını ise Büyükşehir Belediyemiz yapmaktadır.

Camide yapılması planlanan çalışmalardan bahsetmek gerekirse; 350 m2’lik alanda yeşil alan düzenlemesi, 1760 m2’lik alanda sert zemin uygulaması yapılmaktadır. Toplamda 3280 m2’lik alana sahip olan camimizin 500 m2’sinde camiimiz, 390 m2’lik alanında ise sosyal tesis alanı olarak düzenlenmiştir. Yapılan peyzaj düzenlemesi kapsamında camimizin yeşil alanları çeşitli türlerde bitkiler dikilerek bitkilendirilecektir. Yapılan çalışma kapsamında camimizin drenaj ve aydınlatma çalışmaları da yapılmıştır. Ayrıca 2 adet kamelya da camii bahçesine yerleştirilmiştir. Çalışmanın maliyeti yaklaşık olarak 200 bin TL’dir. Yapılan bu çalışmanın ve camimizin hem mahalle sakinlerimize hem de ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş