KRİZ MERKEZİ ŞART

Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan mülteciler her geçen gün artıyor. Türkiye genelinde sayıları milyonları bulan mülteciler İnegöl’de ise yaklaşık bin aileye ulaştı. Dernekler yardım konusunda ellerinden geldiğince çabalıyor ancak Kaymakamlık önderliğinde acilen bir Kriz Merkezi kurulması şart oldu.

Yayınlama: 28.04.2014
802
A+
A-

KİRALIK EV EN BÜYÜK SORUN OLDU

İnegöl’de hayır hasenat işlerinde aktif 40’a yakın dernek tarafından mültecilere yardım eli uzatılmaya çalışılırken, birçok konuda belirsizlik sürüyor. Sanayi şehri olması nedeniyle normal zamanda da göç potansiyeli olan bir şehir konumundaki İnegöl’de Suriye’den gelen yoğun göç nedeniyle kiralık ev en büyük sorunların başında gelmeye başladı. Suriye’den gelen birkaç aile tek bir evde yaşamak zorundalar.

 






STK’LARIN İMKÂNLARI KISITLI

İnegöl’e gelen Suriyeli mültecilerin ne gibi bir işleme tutulacağı, nasıl yerleştirileceği, çocuklarının eğitimi, sağlık, oturma izni vb. bir sürü konularda kara düzende işlemler yürüyor. Belirli STK’lar her ne kadar bu işe yoğunlaşmış olsalar da imkânları belirli bir noktaya kadar ulaşabiliyor.

 

ACİLEN KRİZ MERKEZİ KURULMALI

Öte yandan diğer bir sıkıntı ise Suriyelilere yapılacak yardımlarla ilgili. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşları Suriyeli mültecilere resmi anlamda yardım bağışında bulunamıyor. Yardımlar gayri resmi anlamda yürütülmeye çalışılıyor. Kısacası İnegöl bence bir afet durumu ile karşı karşıya… Suriyeli mültecilere yardım etmek bizim insanlık vazifemiz. Bu bağlamda İnegöl Kaymakamlığı’nın önderliğinde afet durumlarında kurulması zorunlu olan Kriz Merkezi biran önce kurulmalıdır. İnegöl’deki diğer kurumlar ve STK’ların da katılacağı geniş çaplı bir toplantı ile görev dağılımı yapılarak yapılacak çalışmalar bir düzen içerisinde yürütülmelidir. Aksi halde iş içinden çıkılmaz bir hal alacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş