Manevi duygular istismar ediliyor

Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi ortaya çıkan, insanların manevi duygularını istismar eden çok sayıda dilenci, İnegöl’e akın etti. Dilenciler özellikle namaz vakitlerinde cami önlerinden ayrılmıyor

Yayınlama: 01.07.2015
796
A+
A-

Hemen hemen her köşe başında dilencilik yapan çocuklu dilencilerin sayısında da artış var. Ramazan ayındaki manevi havadan dolayı vatandaşların vicdani duygular nedeniyle kayıtsız kalmadıkları dilenciler, Ramazanda bekledikleri hâsılatı fazlasıyla topluyorlar.

 

Genellikle Atatürk Bulvarı üzerinde ve Teravih namazının ardından cami yakınlarında görünen dilencilerin çoğu, çevre il ve ilçelerden gelerek, hayırseverlilikleri ile tanınan İnegöllülerin manevi duygularını sömürüyorlar. Dilenciler, Ramazan ayında da rahat bir şekilde dilenirken, yetkililer vatandaşları özellikle istismarlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, Ramazan’da hayır yapmak isteyen vatandaşların dilenciler yerine, çevrelerinde gerçekten ihtiyaç sahibi insanları tespit ederek, yapmak istedikleri yardımı o kişilere yapmalarını istediler.






 

İnegöl’de sayısı artan, birçoğu bu işi meslek haline getirmiş olan dilenciler, kendilerine ait olduklarını iddia ettikleri bebekleri ve küçük yaştaki çocukları da kullanarak, vatandaşların duygularını sömürüyorlar. Şu günlerde İnegöl’de camilerin önleri başta olmak üzere, her yerde görmek mümkün… Bunların arasında zor durumda kalan bazı Suriyeliler olduğu gibi, kendilerini Suriyeli diye tanıtanların daha çok olduğu dikkat çekiyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş