Nerede o eski kış Ramazanları!

250 derece sıcaklığındaki fırınlarda oruç tutan fırın çalışanları, kış mevsimine denk gelen Ramazan ayını özlediklerini söyledi. Fırının sıcaklığı ile sıcak havanın birleşmesiyle oruç tutarken çok zorlandıklarını ifade eden fırıncı ustası Seyfi Akbaba, zor ama artık alıştıklarını söyledi.

Yayınlama: 04.07.2014
921
A+
A-

Ramazan ayında iftara pide yetiştirmek için 250 derecelik sıcaklığın önünde saatlerce çalışan fırın çalışanları, kış mevsimine denk gelen Ramazan aylarını özlediklerini söylediler.

 

ORUÇ SICAKTAN DAHA ÇOK ETKİLİYOR






İnegöl’de 15 yıldır fırıncı ustası olarak çalışan Seyfi Akbaba, fırının sıcaklığının yaklaşık 250 derece olduğunu belirterek şunları söyledi: Zorlanıyoruz, ama mecbur. Mesleğimiz bu. 1 ay ramazanda katlanmak zorundayız. Ben 15 yıldır bu işi yapıyorum. Artık alıştık. Fırıncılığın ramazan ayında zorlukları çok. Bir de ramazanın yaza gelmesi, oruçlu olmamız, sıcakta çok etkiliyor. Fırıncılar kış ramazanlarını daha çok sever.

 

HAVALARIN SICAK OLMASI FIRINCILARI OLDUKÇA ZORLUYOR

Fırın işletmecisi Metin Dursun ise, “Ramazanın yaz aylarına gelmesi ve zamanın uzun olması, bir de havaların sıcak olması fırıncıları oldukça zorluyor. Fırın dereceleri çok yüksek. Belki günde çok fazla uzun süre çalışmıyoruz, ama sahura kadar açık, akşam da iftara 4-5 saat kala fırın başına geçiyoruz. Günde bin adet pide çıkartıyoruz. Kolay değil” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş