Dil sorunu aşılamıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp İnegöl’e sığınan Suriyeli vatandaşlar, Türkçeyi henüz öğrenemedikleri için zor anlar yaşıyor.

Yayınlama: 23.04.2014
900
A+
A-

Dertlerini anlatmakta güçlük çeken Suriyeliler, önceki gün de hastanede mahsur kaldı. İddiaya göre, rahatsız oldukları için İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine gelen 2 Suriyeli çocuk, yaşlarının küçük olması ve yanlarında ailelerinin olmaması nedeniyle muayene edilemedi. Çocuklar tedavi olmayınca evlerine gitmek istedi, ancak bu kez de yolu unuttu. Nerede ikamet ettikleri ve ailelerinin kim olduğu bilinmeyen iki Suriyeli çocuk evlerinin yerini söyleyip yardım da alamayınca, hastanede mahsur kaldı.

 

Acil servis girişinde bekleyen ve hastane görevlilerine dertlerini anlatmaya çalışan çocukları kimse anlamadı. Çevrede arapça bilen kimsenin olmaması nedeniyle işaretler ile güvenlik görevlilerine birşeyler anlatmaya çalışan çocuklar, bunda da başarılı olamadı.






 

Hastane dışına çıkıp kaybolmaktan da korkan çocuklar, saatlerce acil servis kapısında beklemek zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar Suriyeli çocukları evlerine götürmek istedi, ancak çocuklar evlerini tarif edemediği için sonuç yine değişmedi. Ev adreslerini tarif edemeyen çocukların imdadına ise saatler sonra bulunan arapça bilen bir vatandaş yetişti. Çocuklarla telefonda Arapça konuşan vatandaş, evlerinin nerede olduğunu öğrenip yetkililere söyledi. Suriyeli çocuklar uzun bir bekleyişin ardından evlerine götürüldü.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş