YENİ YILA FİDAN KESEREK DEĞİL FİDAN DİKEREK GİRELİM

Yaklaşan yılbaşı ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Orman İşletme Müdürü Nejdet Çolak 31 Aralık günü İnegöl AVM’de fidan dağıtımı yapacaklarını ifade etti.

Yayınlama: 27.12.2016
1.070
A+
A-

İnegöl Orman İşletme Müdürü Nejdet Çolak, yılbaşı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, vatandaşların yeni yıla fidan keserek değil fidan dikerek girmeleri konusunda bilgiler verdi.

 

FİDAN DAĞITILACAK






31 Aralık Cumartesi AVM’de fidan dağıtacaklarını belirten Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, “2016 yılı sonuna yaklaştığımız bugünlerde özellikle yılbaşında, yılbaşı çamı olarak adlandırdığımız ağaçlarda çam ve göknar kullanılmakta. Biz işletme olarak bunlardan usulsüz faydalanılmasına meydan verilmemesi, ayrıca vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerini karşılamak için geçen yılda olduğu gibi bu yılda yılbaşına ağaç keserek değil, fidan dikerek girilmesini teşvik etmek amacıyla Cumartesi günü saat 12.30’da İnegöl AVM’de fidan dağıtımı etkinliği düzenleyeceğiz. Bu kapsamda vatandaşlarımıza 200 adet tüplü karaselvi fidanı, bin adette tüplü fıstık çamı dağıtımı yapılacak. Vatandaşlarımızı fidan dağıtımına bekliyoruz. Yılbaşına ağaç keserek değil, fidan dikerek girmelerini bizi mutlu eder” dedi.

 

70 BİN FİDAN

İnegöl Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “2016 yılı ağaçlandırma programı kapsamında hem İnegöl hem de Yenişehir ilçelerinde 18 bin adet Toros sediri Boğazköy Barajı etrafında yeşil kuşak ağaçlandırma projesi kapsamında dikildi. Aynı zaman da 35 bin adet yabani meyve dediğimiz yabani kiraz, elma, üveys, ahlat, muşmula gibi yaban hayvanlarının yararlanabileceği fidanlardan dikildi. 600 adet doğu çınarı İnegöl’ün merkezinden Oylat kavşağına kadar karayolunun iki tarafına dikildi. Ayrıca bin 950 adet badem, bin adet ceviz gelir getirici tür ağaçlandırması yapıldı. Programımızın toplamında 174 hektar sahada 69 bin 700 adet fidan dikmiş olacağız”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş