OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

İnegöl’de devlet içi paralel yapılanmaya üye oldukları ve terör örgütüne finans sağladıkları iddia edilen bir şirket merkezine, 2 eğitim kurumu ve bir mobilya işletmesi ile 8 eve operasyon düzenlendi.

Yayınlama: 07.05.2016
607
A+
A-

Bursa ve İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce, İnegöl’de geçtiğimiz ay Adalet Sarayı’nda düzenlenen paralel operasyonlar, bu sefer eğitim alanlarında ve işyerlerinde gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde; Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün sabah saatlerinde İnegöl’de “FETÖ/PDY’ye üye olmak, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet, dini duyguları istismar suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçlarından bir şirket merkeziyle bu şirket bünyesinde faaliyet gösteren 2 eğitim kurumu ve bir mobilya işletmesi ile 8 eve operasyon düzenledi.

 

EVRAK VE BİLGİSAYARLARA EL KONULDU






Ekipler, vatandaşların dini duygularını istismar etmek suretiyle “burs, zekât ve kurban parası” adı altında FETÖ örgütüne finans sağlandığı iddialarıyla söz konusu adreslerde arama ve incelemelerde bulundular. Çalışmalar kapsamında birçok evraka ve bilgisayara el konularak incelemelerin derinleştirilmesi için Emniyete götürüldüler.

 

500 POLİS GÖREV ALDI

Operasyonda İl ve ilçeden olmak üzere toplam 500 Emniyet mensubu görev alırken yapılan incelemelerin ardından okul yöneticilerinin ve bir işadamının ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınarak karakola götürüldüğü iddia edildi.

 

Operasyon kapsamında henüz bir tutuklanma olmadığı öğrenildi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş