STK´lardan Aktaş´A geçmiş olsun ziyareti

İnegöl Sivil Toplum Platformu üyeleri, geçtiğimiz günlerde evinin önünde maskeli kişiler tarafından saldırıya uğrayan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İnegöl Temsilcisi Sinan Aktaş´a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

Yayınlama: 13.05.2016
724
A+
A-

İnegöl´deki sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “İnegöl Sivil Toplum Platformu” üyeleri, saldırıya uğrayan Aktaş´ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

 

BÜTÜN STK´LARA ÇAĞRI YAPTI






Eğitim Bir-Sen İnegöl Temsilciliğinde gerçekleşen ziyarette “İnegöl Sivil Toplum Platformu” adına konuşan Hayrettin Doğan, yapılan saldırıyı kınayarak, “Farklılıkları bir arada barındıran, kardeşçe yaşamanın markası haline gelen İnegöl´ün bu menfur saldırıyla gündeme gelmesi hoş bir izlenim oluşturmadı. Gerçekten İnegöl´ümüz Türkiye´nin bir örneği. Farklı kültürleri ve fikirleri bir arada barındıran İnegöl´de iyi ki de yaşıyoruz. Memur-Sen Başkanımız Sinan Aktaş´a yapılan bu saldırıyı maalesef fikre, düşünceye, özgürlüğe bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Şiddetle, kavgayla ve fikirleri baskıyla sindirmeye çalışmak eskiye ait bir durumdur. Fikirleri beyan edeceğimiz ortamlarımız var. Maalesef fikirleri sendikacılık anlamında özgürce ifade eden Memur-Sen Başkanımıza yapılan saldırının yansıması hoş olmadı. Bu olayı üzüntüyle karşılıyoruz. Fikirlerin özgürce tartışıldığı bir İnegöl taahhüt ediyoruz. İnegöl Sivil Toplum Platformu olarak el birliği ile omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Eğitim Bir-Sen Başkanına yapılan bu alçak saldırıya karşı tüm eğitim çalışanları ve tüm sendikaların kınaması, ortak bir tepki ortaya koyması gerekmektedir. Çünkü bu saldırı öncelikle emekçi, özgürlükçü, inançlı bir öğretmene yapılmıştır. Sendikaların bu olayı kınaması, şiddete bir tepki ortaya koyması da çok anlamlı olur. Münferit olayın failleri de İnşallah en kısa zamanda bulunur ve adalete teslim edilir. İlçemizde bir daha bu gibi elim hadiselerin yaşanmamasını temenni ederiz” dedi.

 

BİZE GÜÇ KATTINIZ

Memur-Sen İnegöl Temsilcisi Sinan Aktaş ise, “Malumunuz alçakça bir saldırıya maruz kaldım. Bizler fikir insanlarıyız. Bizler hiçbir zaman kavganın yanında olmadık. Düşüncelerimizi her zaman ortaya koymayı yeğledik. Demokrasiden, insan haklarından, hoşgörüden yanayız. Kaba kuvvetle hiçbir şeyin çözülmeyeceği kanaatindeyiz. Burada bulunmanız bana çok büyük bir güç verdi. İnegöl´e yön veren siz değerli STK´lar, varlığınızla bizim gücümüzü pekiştirdiniz.  Allah hepinizden razı olsun” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş