İnegöl’de bir ilk daha

Dershanelerin kapanmalarına yönelik verilen kararın ardından Türkiye genelinde birçok Dershane, özel okula olabilmek için Milli Eğitim Bakanlığına başvuru yapmıştı. Türkiye genelinde sadece 11 başvuru kabul edildi. Bunlardan birisi de Bursa’da başvurusu kabul edilen tek dershane olan Uğur Dershanesi. Uğur Dershanesi önümüzdeki Eğitim ve Öğretim yılında, Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi ismi ile eğitim vermeye başlayacak.

Yayınlama: 22.08.2014
2.332
A+
A-

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na özel okul olabilmek için başvuru yapan Uğur Dershanesi, başvurusu kabul edilen 11 dershane arasına girdi. Uğur Dershanesi bu alanda Bursa’da başvurusu kabul edilen tek dershane oldu.

 

2015 sezonu sonunda dershanelerin tamamen dönüşeceğini belirten dershane yetkilileri, Uğur Dershanesi olarak özel okula dönüşüm programı belli olduğundan itibaren hazırlıklarını yapmaya başladıklarını, gerekli alt yapıları oluşturduklarını ve okul programı uygulamak için gerekli tüm koşuların sağladığını söyledi. Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesinin kendi öğrencilerine hem okul hem de dershane eğitimi, tam ve kusursuz olarak uygulanacağını ve bu yeni modeli İnegöl Halkının hizmetine sunmak için büyük heyecan içinde olduklarını belirttiler.






 

OKUL İÇİN ÖDEYECEĞİ ÜCRET 2000 TL OLACAK

Okul programları tanıtımlarını velilerine ve İnegöl Halkına önümüzdeki sezon içerisinde Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi olarak eğitim faaliyetlerini sürdürecekleri AVM binasında seminerler ile gerçekleştiriyorlar. Seminerlerde Rehber Öğretmeni Kaan Kanarslan, gerçekleştirdikleri seminerde, öğrenci velilerine bilgi vererek, “9–10–11–12. Sınıf öğrencilerin hepsi İnegöl Mozaik Temel Lisesinde eğitim görme hakkı bulunuyor. Bunun için devlet okullarında okuyan öğrencilerin şuan okudukları okullara teşvik için başvuru yapmaları gerekiyor. Okul müdürlüklerine 25 Ağustos’a kadar başvuru yapan öğrencilerin Temel Liselere nakil olmaları ve teşvik almaya hak kazanmaları durumunda okul ücretinin 3000 TL’si devlet tarafından karşılanacak. Dershane yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre İnegöl Mozaik Temel Lisesinin yıllık ücretinin 5000 TL olacak.. Bu noktadan bakacak olursak öğrenci teşvik kazanması durumunda okul için ödeyeceği ücret 2000 TL olacak. Açıklanan ücret ise teşvik hakkı kazanılmamış olsa bile oldukça makul görünüyor” dedi.

 

VELİLERİN VE ÖĞRENCİLERİN GÜVENİNİ KAZANMIŞ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ

Öğrencilerin daha da rahatlayacağını söyleyen Kanalsan, “Okuldan akşam saatlerinde çıkıp ardından dershaneye gittiklerini belirten öğrenciler, bu sistem ile hem ders çalışmak için hem de sosyal hayatlarını düzenlemek için daha özgür olacaklar. Daha az yorulacağız, ancak verilen ders saatine bakıldığında Üniversite sınavlarına çok daha verimli çalışma programı uygulayacağız. Veliler ise öğrencilerin kendilerine zaman olmamasından şikâyet ettiklerini ancak İnegöl Mozaik Temel Lisesi ile birlikte artık öğrencilerin bu mazeretlerinin ortadan kalkacağını ayrıca artık kendilerinin de çocukları ile daha fazla ve daha kaliteli zaman geçirecekler.  Aslına bakılırsa İnegöl Mozaik temel lisesinin uygulayacağı program sayesinde artık hep şikâyet edilen öğrencilerin yetenek ve ilgi alanları ile yapması gereken çalışmalar için zaman bulunamaması ve yitip giden nice yetenekli öğrenciler göz önüne alınırsa, program mantıklı gözüküyor. Ve uygulanacak olan programın üniversite hazırlık açısından velilerin ve öğrencilerin güvenini kazanmış olduğunu söyleyebiliriz. Bu programın en büyük artısı da şu olacak gibi gözüküyor; öğrenci parçalara ayrılmadan daha az zamanda daha verimli şekilde hem okul hem de dershane eğitimi alarak şuan içerinde bulundukları duruma göre çok daha az stres içerisinde eğitim görecekler. Stres katsayısının azalması sayesinde öğrencilerin mutluluklarının temin edilebileceğini yargısına varabiliriz” şeklinde konuştu.

Dershane yetkilileri son olarak 25 Ağustosun teşvik başvuruları ile ilgili son gün olduğunu 28 Ağustosta da teşvik hakkı elde eden öğrencilerin açıklanacağı belirterek velilerin bu konuda hızlı davranması gerektiğini belirtti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş