HEM kadınları unutmadı

İnegöl Halk Eğitim Merkezi, Dünya Çalışan Kadınlar gününe özel İnegöl AVM’de el Sanatları Sergisi açtı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 11.03.2014
2.274
A+
A-

El Sanatları Öğretmenleri Nurcan Uzçevik ve Sevda Osmanaoğlu, kursiyer öğrencileriyle birlikte yaptıkları Filografi, Keçe, Kâğıt Rölyef ve Hüsn-i Hat eserlerinden oluşan karma sergisini halkın beğenisine sunuldu.

 

Sergiye, İnegöl Kaymakamı Ali Akça ve Eşi, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, MHP Belediye Başkan adayı Fikret Fidan, MHP ilçe başkanı Fahri İnkaya, HEM Aile Birliği Başkanı Erdal Şenbay, Okul Müdürleri Hakan Esen, Murat Taştaban, Şükrü Meral, Yılmaz Bayraktar, M.Semih Evren ve İnegöl AVM yöneticileri Ömer Hamurcu, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.






 

GAYRET SARF EDENLERİ KUTLUYORUM

Serginin açılışında konuşan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir;”8 Mart Dünya çalışan kadınlar günü nedeniyle Usta öğreticilerimiz Nurcan Uzçevik ve Sevda Osmanaoğlu’nun kursiyer öğrencileriyle birlikte el emeği göz nuru Hüsn-i Hat,Filiografi,Keçe,ve kağıt rölyef eserlerinden oluşan bir sergiyi burada açmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kur’an Mekke’de nazil oldu, Mısır’da okundu, Türkiye’de yazıldı. En güzel Hüsn-i Hat eserleri Türkiye’dedir. Bursa Ulu Cami bir hat sergisi gibidir adeta. İnegöl de bu sanatın yayılması için gayret sarf edenleri kutluyorum. Emeği geçen herkesi kutlarken katılımcılara ve İnegöl AVM yönetimine teşekkür ediyorum.”dedi

 

ÇOK GÜZEL ZARİF ESERLER YAPMIŞLAR

İnegöl Kaymakamı Ali Akça ise şu ifadeleri kullandı: Öncelikle bütün kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum. Kadınlarımız bulundukları her ortamı nezaket ve zerafet saçan, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı dünyaya getirip, onları sanatlarıyla kavrayarak geleceğe taşırlar. Aynı güzellikleri bugün burada göreceğiz. Emeği geçen arkadaşları kutluyorum. Çok güzel zarif eserler yapmışlar. İnşallah böyle güzel günlerde sık sık bir araya geliriz. Hayırlı uğurlu olsun.

 

 

 Tören sonunda El sanatları öğretmenleri; Sevda Osmanaoğlu ve Nurcan Uzçevik’e plaket takdim edildi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş