Gazipaşa’da bilim fuarı

Öğrenciler tarafından hazırlanan 25 projenin yer aldığı Bilim Fuarı dün Gazipaşa Ortaokulu’nda izlenime açıldı. Bilim fuarının açılışı, Soma’daki maden faciası nedeniyle sade bir törenle gerçekleştirildi.

Yayınlama: 15.05.2014
1.314
A+
A-

TÜBİTAK desteği ile hazırlanan Bilim Fuarının açılışına; Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Ali Doğru, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ






Bilim fuarı açılışında konuşan Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Ahmet Yakışıklı şunları söyledi: Öğrencilerimiz ürettikleri projelerle okulumuza dinamizm kattı. Bu projelerle öğrencilerimiz analitik düşünme becerilerini de yükseltti. Okulumuz bin 375 öğrencisi, 71 öğretmen ve yönetici personeliyle mazisi büyük başarılarla dolu köklü bir okuldur. Bugün bu başarılara yeni bir heyecan eklemenin sevinci içerisindeyiz. Bu fuarın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizle gurur duyuyor ve onları tebrik ediyoruz.

 

 

MADEN FACİALARINI ÖNLEYECEK PROJELERİ DE BU GENÇLERİMİZ YAPACAK

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ün gündeminde Soma’daki maden faciası vardı. “Okullarımızda eğitimlerimiz devam edecek” diyen Baştürk, “Daha iyi, daha kaliteli eğitim yapacağız. Çocuklarımızı daha iyi yetiştirip daha iyi mühendisler ve işadamları yetiştireceğiz. Bu gibi elim kazalara yol açacak olumsuzlukları yeni nesle şimdiden anlatacağız ve bu tip kazaların yaşanmadığı bir gelecek hazırlamak için çalışacağız. Bu da üreteceğimiz projelerle olacak. Belki şimdi bu çocuklarımızın projeleri küçük görünüyor, ama ileride bu maden facialarını önleyecek projeleri de bu gençlerimiz yapacak” şeklinde konuştu.

 

TÜBİTAK Proje Temsilcisi Sevgül Çalış’ın da katıldığı bilim fuarı, gün boyunca açık kaldı. Öğrencilerin hazırladığı projeleri inceleyen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bu sırada da yine öğrencilere “Maden facialarını önleyecek projeler de bekliyoruz sizlerden. Bunu başaracak olan sizlersiniz” diyerek öğrencilere görev verdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş