Kampüse Tarım Teknolojileri alanı açılacak

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda, İnegöl Ziraat Odası tarafından talep edilen; Tarım Teknolojileri alanı altında, Endüstriyel Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği, Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği ve Süs Bitkileri ile Peyzaj programlarına Ankara’dan onay geldi.

Yayınlama: 21.08.2014
966
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası tarafından talep edilen; Tarım teknolojileri alanı altında, Endüstriyel Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği, Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği ve Süs Bitkileri ile Peyzaj programlarına onay gelmesinin ardından, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ HÜSEYİN ŞAHİN’E VE İLÇE TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ






Konu ile ilgili ilk olarak açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda isteğimiz doğrultusunda açılması planlanan bölümler vardı. Bizim daha önce kendilerinden talep ettiğimiz 4 tane bölüm vardı.  3 tanesinin Ankara’dan onaylanmış olduğunu biliyoruz. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin bizleri bu konuyu iletti. O sebepten buradayız. Bu süreçte bizlere destek veren, Ankara’da bu işleri takip edip bu noktaya getirmesinden dolayı Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e ve İlçe teşkilatına teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz daha önceden de söylediğimiz gibi babadan kalma yöntemlerle tarım sürdürülüyor. Tabi ki çiftçilerimiz bilgili, bundan şüphemiz yok. Ancak bünyemizde biz 8 tane Ziraat Mühendisi bulunduruyoruz. Çevremizde ki odalarda da birçok Ziraat Mühendisi istihdam ediliyor. Akademik bilgi ile babadan gelen yöntemleri harmanlayarak daha başarılı olacağımızı biliyoruz. Mobilya sektöründe ve diğer meslekler de nasıl ara eleman sıkıntısı göze çarpıyorsa aynı şekilde tarım sektöründe bu eksiklik göze çarpıyor. Sırf bunu bildiğimiz için talebimizi kendilerine iletmiştik. Ve neticede de başarılı olduk. Konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi müdürümüz verecek. Bu nedenle ortak bir basın toplantısı düzenledik” dedi.

 

BÜTÜN ALANLARDA İHTİYAÇ KALMAYACAK ŞEKİLDE EĞİTİM ÖĞRETİM SÜRDÜRÜLECEK

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Burası hem sanayi kenti hem endüstri kenti hem de aynı zaman da tarımla meşgul olan bir kent olduğu için burada meslek liselerimizde bu alanlarla ilgili ihtiyaç hangi bölümler varsa o alanların açılmasıyla alakalı çalışmalar yapıyoruz. Hacı Sevim Mesleki Eğitim Kampusunda biliyorsunuz 4 tane meslek lisemiz var. Bu 4 meslek lisemiz içerisinde 18 tane alan var. Bu alanlardan bir tanesi de Tarım Teknolojileri alanıdır. Bu da başkanımızın talepleri doğrultusunda hem de sayın vekilimiz bu ihtiyaçları iyi bildiği için onunda ısrarlı takipleri sonucunda bu belirttiğimiz alanlar açılmıştır. Hacı Sevim 1-Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 7 tane alanımız var. Bu alanlardan bir tanesi de Tarım Teknolojileri alanı. Bu alanımızda açılan dallar ise şöyledir; birincisi Endüstriyel Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği, ikincisi Süs Bitkileri ve Peyzaj, üçüncü ise Tarla Bitkileri Yetiştiriciliği. Tarım Teknolojileri alanı içerisinde 3 tane dal mevcuttur. Bu alanlar eğitim öğretime fiili olarak ne zaman başlayacaklardır? 2015-2016 eğitim öğretim yılın da başlayacak. Biliyorsunuz Meslek Liselerimizde 9’ncu sınıflar da alan yoktur. Bütün liselerimizde ortak olduğundan meslek liselerimizdeki öğrencilerimiz 10’ncu sınıfa geçerken alan tercihinde bulunuyorlar. Dolayısıyla her ne kadar okulumuzda bu alanların onayı bakanlığımızdan gelmiş olsa bile bunların alan olarak 10’ncu sınıftan itibaren okutulacağından dolayı bu önümüzdeki eğitim öğretim yılında değil, bir sonraki eğitim öğretim yılında 10’ncu sınıfta okumaya başlayacaklar. Aslında bu iyi bir gelişme. Nasıl ki burası bir mobilya şehri, mobilya bölümlerimiz varsa, nasıl elektrik-elektronik bölümlerimiz varsa, nasıl bilişim teknolojileri, makine teknolojisi gibi bölümlerimiz varsa tarım teknolojileri bölümü de o nedenle önemli. Biliyorsunuz çevremizde meyvecilik önemli. Aynı şekilde tarla bitkileri, bunlarda çok önemli. Ve şehirlerimiz süs bitkileri, peyzaj çok önemli. Yani bir şehrin güzelliğini sağlayan, görüntüsünü güzelleştiren bunlardır. Hemen hemen hepimiz evimizin önüne, bahçemize bir şeyler dikeriz ama rastgele yapmak farklı bir şey, bir de bunu bilinçli yapmak. Aynı şekilde meyvecilik olsun, sebzecilik olsun, bunların hepsini bilinçli yapmak çok önemli. O nedenle burada potansiyelimiz var, öğrenci mevcudumuz fazla, ilçemiz biliyorsunuz her tarafta göç alıyor. Bunu değerlendirerek fenni nasıl gerektiriyorsa o şekilde öğrencilerimiz yetişsinler, ilmin alsınlar, becerisini kazansınlar. Bu şekilde yetişsinler ve tarımımız daha verimli hale gelsin. Bizim amacımız bu. Alanların açılması için Milletvekilimizin büyük gayretleri var. Kendisine teşekkür ediyoruz. Açılan alanlar eğitim öğretime fiili olarak başladığında hemen hemen ilçemizde bu konuda bir ihtiyaç kalmayacak. Bütün alanlarda ihtiyaç kalmayacak şekilde eğitim öğretim sürdürülecektir” ifadelerini kullandı.

 

TARIM TEKNOLOJİLERİ

Tarım teknolojileri alanı altında yer alan endüstriyel sebze ve meyve yetiştiriciliği, tarım alet ve makineleri, tarla bitkileri yetiştiriciliği, süs bitkileri ve peyzaj dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

TARIM TEKNOLOJİLERİ DALININ AMACI

Tarım teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

1.ENDÜSTRİYEL SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Endüstriyel sebze ve meyve yetiştiricisinin sahip olması gereken, sebze, meyve ve asmaların üretimi yetiştiriciliği, hasadı ve pazara hazırlama yeterliliklerine kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimi verildiği daldır.

 

1.ENDÜSTRİYEL SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMININ AMACI

Tarım teknolojileri alanında endüstriyel sebze ve meyve yetiştiriciliği mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

2.TARLA BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

Tarla bitkileri yetiştiricisinin sahip olması gereken tahıllar, endüstri bitkileri, yağ bitkileri, tıbbi bitkiler ve yem bitkilerinin üretimi ile çayır, mera tesis ve ıslahının yapılması ile ilgili yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

2.TARLA BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ PROGRAMININ AMACI

Tarım teknolojileri alanında tarla bitkileri yetiştiriciliği mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

3.SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ

Süs bitkileri yetiştiricisi ve peyzaj uygulayıcısının sahip olması gereken, iç mekan, dış mekan ve kesme çiçeklerin üretimi, bakımı, kültürel işlemleri, pazara hazırlanması ile peyzaj uygulama ve çiçek düzenlemeleri ile ilgili yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 

3.SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ PROGRAMININ AMACI

Tarım Teknolojileri alanında süs bitkileri ve peyzaj mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş