Hüdai Camii’nde yılbaşı programı

Bursa Müftüsü Prof.dr. Mehmet Emin Ay’ın öncülüğü ile kurulan Erguvan Gençlik Derneği’nin İnegöl’ de Hüdai Cami temsilcisi olan İmam Hafız Murat Küçük, yılbaşı akşamı gençlerle camide farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 06.01.2015
867
A+
A-

‘Camide hayat var, maneviyat var, aksiyon var’ sloganıyla mahalledeki tüm gençleri camiye davet edildi.

 

Yatsı namazının ardından caminin gençlerinden Fatih Yıldız ve Emirhan Abbas ilahiler okurken,  caminin altındaki cennet meyveleri 4-6 yaş çocuk kursu öğrencilerinden






Ebubekir  Yaran  ve  Yusuf  Emre  Küçükbingöl  Kur’an  okuyarak gönülleri mesh etti.

 

Daha sonra güldürürken düşündüren adam Nasrettin Hoca’nın anlattığı kıssalarla geceye renk kattı. İHH’nın yetim kumbarasını alıp kendi harçlıklarından ve çevrelerinden, dünyadaki yetim çocuklara para toplayan öğrenciler ödüllendirildi.

 

Programın sonunda tüm gençler  ve  velilerine  meyve  ikramı  yapıldı. Camiye devam eden özellikle yılbaşı akşamında gözlerini  televizyonlara kapatıp ve namaza koşan öğrenciler,  bu hafta sonu İnegöl Belediyesi’nin de desteğiyle Uludağ  Gezisiyle  ödüllendirildiler.

 

Uludağ’daki karın, kayağın tadını çıkaran gençler,  kar üstünde mangal keyfi  ve doğa yürüyüşü yaptılar. Yapılan tüm etkinliklerden çok  memnun olan gençler daha sonra Erguvan Gençlik Derneği’nin düzenlemiş olduğu Mekke’nin Fethi   programında  Asrı Saadet’ten Manzaralar konulu  tiyatroya  katıldılar.

 

ÇOCUKLARIMIZI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hüdai Camii İmam Hatibi Murat Küçük, “Tüm etrafı  kötülüklerle  kuşatılmış  gençlerimizi  geziyle, piknikle,  sosyal ve  sportif  aktivitelerle  camiye, namaza, kurana, alışkanlık kazandırmaya  sevdirmeye çalışıyoruz. Gençlerimizi alkol ve uyuşturucudan, kötü arkadaş  çevresinden, kavgadan, hırsızlıktan  kurtarmaya çalışıyoruz. Miskinlikten, tembellikten, televizyon ve internet bağımlısı olmaktan kurtarıp sosyal olmalarını istiyoruz. Dünyanın zevki sefasına dalıp, Allah’ı ve ahret gününü unutmasınlar istiyoruz. Ailesine, vatanına, milletine faydalı, tüm insanlığın kurtuluşu için çalışan, projeler  üreten, idealist insanlar olmaları için gayret sarf ediyoruz. Unutmamak lazım ki,   kendi çocuklarımızın ve  ailemizin huzurlu  ve güvenli bir ortamda yaşaması, tüm  çocukların ıslahı ile mümkündür. Bunun için tüm gençlerimize önce ahlak ve maneviyat   sonradan dünyevi  ilimleri öğretmeliyiz. Biz camimizde ve çevresinde var gücümüzle gençlere yönelik sürekli farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu konuda önce bütün anne ve babalara, öğretmenlere, imamlara,  işadamlarına, basın ve yayın kuruluşlarımıza ve tüm yöneticilerimize, özellikle  gönüllü  sivil toplum  kuruluşlarımıza büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş