Okullarda sudoku eğitimi

İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle okullarda devam eden Sudoku eğitimleri devam ediyor.

Yayınlama: 10.04.2014
1.195
A+
A-

İnegöl’de pek yaygın olmayan Sudoku’nun okullarda ve toplumun diğer fertleri arasında yaygınlaşarak gelişmesini istediklerini belirten Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, “17 Mart 2014 Pazartesi günü başlayan eğitimlerimiz 10 Nisan Perşembe günü (Yarın) itibarı ile sona eriyor. Bu süreç içerisinde verilen eğitimlerle 3.800 öğrenciye ulaşmış olacağız. Yine eğitim esnasında tüm öğrencilere Sudoku eğitim kitabı da verildi” ifadelerini kullandı.

 

OKULLARDA SUDOKU EĞİTİMİ ETKİNLİĞİMİZ İÇİN BURADAYIZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ahmet Kara, “İnegöl Belediyesi olarak eğitime özel önem veriyoruz. İnegöl’de 50 binin üzerinde öğrenci mevcut. Bu birçok yerleşim yerinin nüfusundan fazla bir rakam. Bu nedenle Belediye olarak eğitim alanında hem fiziki hem de sosyal boyutta çalışmalar yürütüyoruz. Birçok okulda yüzlerce öğrencimize değişik konularda eğitim seminerleri ve konferanslar düzenledik. Bu gün de bir başka sosyal çalışma diyebileceğimiz bir proje için, Okullarda Sudoku Eğitimi etkinliğimiz için buradayız. Sudoku; en az satranç kadar zekâya dayanan bir beyin oyunudur. Beyin jimnastiği yapmak isteyenler için ideal bir spordur. Bu oyunu ilçemizde ve toplumumuzda yaygınlaştırmak amacıyla tüm köy, belde ve İnegöl merkezdeki ilköğretim okullarında 4. sınıflara yönelik verilen eğitimler, Türk Beyin Takımı İnegöl şubesi eğitmenleri Melike Karaduman ve Oya Tumaç tarafından verilmiştir” dedi.

 

YAYGINLAŞARAK GELİŞMESİNİ İSTİYORUZ

İnegöl’de yaygın olmayan Sudoku’nun yaygınlaştırılmasını ve gelişmesini istediklerini ifade eden Ahmet Kara, “İnegöl’de pek yaygın olmayan Sudoku’nun okullarımızda ve toplumun diğer fertleri arasında yaygınlaşarak gelişmesini istiyoruz. Bu etkinlikle aynı zamanda önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan 2. Akıl oyunları yarışmasına öğrencilerimizi hazırlamak amacı taşıyoruz. Bu eğitimlerle öğrencilerin sudoku’yu sevmesi de sağlanarak beklide, okullarda düzenlenen futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve satranç turnuvalarının yanında Sudoku Turnuvası da düzenlenmesine öncülük etmiş olacağız. Böylelikle bu oyun, hem öğrenciler arasında hem de toplumun diğer fertleri arasında yaygınlaşarak gelişecektir. 17 Mart 2014 Pazartesi günü başlayan eğitimlerimiz 10 Nisan Perşembe günü (Yarın) itibarı ile sona eriyor. Bu süreç içerisinde verilen eğitimlerle 3.800 öğrenciye ulaşmış olacağız. Yine eğitim esnasında tüm öğrencilere sudoku eğitim kitabı da verildi. Bu projemizi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile yapıyoruz. Ben bu vesile ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Hocalarımızın verdiği eğitimin hayırlı olması temennisiyle tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş