“İLKOKULA HAZIRLANIYORUM”

Zübeyde Hanım Anaokulu’nda okuyan 5 yaş grubu öğrencilerin ilkokula hazırlık oryantasyon çalışmaları “İlkokula Hazırlanıyorum” projesikapsamında yapılmaya başlandı.

Yayınlama: 07.06.2016
1.458
A+
A-

Projeye 5 yaş grubunda bulunan 6 sınıfta okuyan 116 öğrenci katıldı. Proje gereği 5 yaş grubu öğrencilerinin ilkokula gitmeleri halinde karşılaşabilecekleri örnek yaşantılar tecrübe ettirildi. Bu amaçla Mayıs ayının ilk haftasından itibaren sabahçı öğrenciler Pazartesi günleri sabah, öğlenci öğrenciler Cuma günleri ders bitimine yakın İstiklal Marşı’nı öğretmenleri nezaretinde usulüne uygun okumaya başladılar.

 

1. SINIFLARLA KAYNAŞTILAR






Mayıs ayının son haftasından itibaren teneffüs yaşantısı verilmeye başlandı. Öğrencilerin güvenli bir şekilde ilkokul yaşantısını tecrübe etmeleri için öğrenci servisleriyle sabahçı ve öğlenci grupları ayrı ayrı Vehbi Koç İlkokuluna götürüldü. Zübeyde Hanım Anaokulu yönetici öğretmen ve öğrencilerini Vehbi Koç İlkokulu Müdür Yardımcısı Mesut Doğan ve sınıf öğretmenleri karşıladı. Vehbi Koç İlkokulu 1. sınıf öğrencileri, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinden birer sınıfı misafir etti. Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri Vehbi Koç İlkokulu’ndaki arkadaşlarıyla birlikte ders yaptılar, teneffüse çıktılar, kantinde alış veriş yaptılar.

 

Vehbi Koç İlkokulu Müdür Yardımcısı Mesut Doğan, Zübeyde Hanım Anaokulu Yönetici, öğretmen ve öğrencilerine ilkokulda yaşanılabilecek olaylar hakkında bilgilendirme çalışması yaptı. 3 ders saati ilkokul yaşantısı tecrübesinden sonra Zübeyde Hanım Anaokulu yönetici öğretmen ve öğrencileri okullarına döndüler.

 

OLUMSUZLUKLARI OLUMLUYA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Aynı günün akşamında söz konusu öğrencilerin velilerine yönelik Zübeyde Hanım Anaokulu Konferans Salonu’nda, Vehbi Koç İlkokulu öğretmeni Metin Yüksek tarafından bir seminer verildi. Seminer öncesi velilere bir konuşma yapan Okul Müdürü Özer Yılmaz,“Bu projeyle ilkokula gidecek öğrencilerimizin hazır oluş düzeylerini maksimum düzeyde tutmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz ve velilerimiz yeni ortamlarla karşılaşacaklar, her yeni ortam ve her yeni bilinmezlik insan psikolojisini olumsuz etkilemektedir. Bizim amacımız fırsatlardan yararlanarak olabilecek olumsuz yaşantıları olumluya çevirmektir” dedi.

 

“SAKİN OLUN”

Daha sonra Vehbi Koç İlkokulu öğretmeni Metin Yüksek, seminerinde öğrencilerin öğrenme düzeyleri ve karşılaşabilecekleri yeni durumlar hakkında velilerle paylaşımda bulundu. Velilerin sakin olmalarını,‘Eyvah benim çocuğum akranlarından geri kaldı, ne yapacağım’ diye paniğe kapılmamalarını, sabırlı olmaları halinde eninde sonunda suyun mecrasını bulacağını belirterek seminerini bitirdi.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş