İstaş Kentaş’ta bilim fuarı

İstaş Kentaş Ortaokulu ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde organize edilen Bilim Fuarı yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Yayınlama: 13.05.2015
1.641
A+
A-

İstaş Kentaş Ortaokulu ile TÜBİTAK işbirliğinde dün okul bahçesinde düzenlenen Bilim Fuarı, velilerin ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Fuarda ayrıca anasınıfı öğrencilerinin yaptığı çalışmalar ve görsel sanatlar dersindeki çalışmalar da sergilendi.

 

İLK 3 PROJE ÖDÜLLENDİRİLECEK






Bilim fuarı uçan balon, sıcak hava balonu, hızlı köpük, su roketi, el yakmayan köpük gibi uygulamalı fen deneyleri gösterileriyle başladı. Toplamda 130 öğrenci projelerini ziyaretçilere sunarken 67 proje Bilim Fuarı’nda sergilenmeye layık görüldü. Projeler arasından jüri üyeleri tarafından seçilecek olan ilk 3 projenin ödüllendirileceği öğrenildi. Projeler arasındaki; cankurtaran havuzu, getir-götür robot, yağmur sensörü, oksijenli gece lambası, güneş enerjili ressam robot, nişastanın marifetleri, enerjisini üreten ev, Pisagor teoremi adlı projeler en çok dikkat çeken projeler oldular.

 

İNSANLIĞA MEDENİYETİ ÖĞRETEN BİR MİLLETİZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Orhan Erdoğan, “Bu sene beşincisini düzenlediğimiz Bilim Fuarı ile öğrencilerimizin bilime ve fenne merakını arttırıyor, onları araştıran, sorgulayan bireyler haline gelmesini sağlıyoruz. Tarihte Türk milleti her zaman bilime ve teknolojiye önem vermiştir. Batı dünyası ortaçağı yaşarken Türk-İslam dünyası insanlığa medeniyeti öğretmiştir. Peygamber Efendimizin dediği gibi; ‘İlim Çin’de de olsa ona talip olun, çünkü ilim her Müslüman’a farzdır’. Biz de İstaş Kentaş ailesi olarak insana hizmet eden, çevreyi koruyan, bilime ve teknolojiye sahip çıkıyor ve onu bulmak için çalışıyoruz. Bu bilim fuarını gerçekleştirmemizde destek olan başta TÜBİTAK kurumuna ve değerli çalışanlarına, okulumuzun Fen ve Teknoloji zümresi öğretmenleri Emel Çetinkaya, Mehtap Ekinci Zantur, Merve Türkyılmaz, görsel Sanatlar Öğretmeni Gülay Acar’a, Anasınıfı öğretmenlerimiz Rabia Aykanat ve Zühre Karatepe’ye okul yöneticilerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş