‘Endemik Bitkileri Koruma ve Çoğaltma’

Comenius projesi kapsamında ‘Endemik Bitkileri Koruma ve Çoğaltma’ konulu bir çalışma yapan Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Müdür Sezgin Ekici, 3 öğretmen ve 5 kişilik öğrenci grubu ile Letonya’ya gitti.

Yayınlama: 20.05.2014
4.578
A+
A-

Comenius projesi kapsamında ‘Endemik Bitkileri Koruma ve Çoğaltma’ konulu bir çalışma yapan Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, yine aynı proje kapsamında Pazar günü Letonya’ya gitti.

 

ÜLKELERİN ENDEMİK BİTKİLERİ HAKKINDA BİLGİ PAYLAŞIMLARI YANINDA KÜLTÜREL DEĞERLERİ HAKKINDA DA BİLGİ SAHİBİ OLDUK






Letonya ziyareti ile ilgili bir açıklama yapan İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi Okul Müdürü Sezgin Ekici, “Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 24 kişilik ekip tarafından ‘Kaybolmadan Yerinde Tanı’ ismiyle hazırladığımız proje, 3 Temmuz 2013 tarihinde kabul edilmiştir. Proje paydaşlarımız Letonya, İtalya ve Romanya olarak belirlenmiştir. Proje kapsamında proje ortağımız olan üç ülkeden toplam 21 kişilik bir çalışma gurubunu 18 Kasım 2013 tarihinden itibaren beş gün süreyle misafir ederek kendilerine eşlik edilmiştir. Bu süreçte misafirlerimize başta İnegöl olmak üzere daha sonra Bursa, İznik, Yalova ve İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla geziler düzenledik. Bursa Uludağ Üniversitesinde bulunan bitki müzesinde ve Yalova’da bitkiler üzerinde bir dizi incelemelerde bulunuldu. Yapılan toplantılarla misafir ülkelerin endemik bitkileri hakkında bilgi paylaşımları yanında kültürel değerleri hakkında da bilgi sahibi olduk” dedi.

 

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ AKTARMAYA ÇALIŞTIK

Ekici, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: Misafirlerimize İnegöl’ün tarihi Mehteran Takımı ile birlikte diğer kültürel değerlerimizi aktarmaya çalıştık. Bu etkinliklerle misafirlerimizin bizimle ve kendi aralarında güzel bir kaynaşmanın gerçekleştiğini hissettik. Misafirlerimizle birlikte yaptığımız planlamada, 18-23 Mayıs 2014 tarihlerinde Letonya’nın ev sahipliğinde toplanma kararı almıştık. Bu çerçevede 18 Mayıs 2014 tarihinde İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi olarak ülke kültürünü yerinde tanımak, endemik bitkileri görmek amacıyla beş gün kalacağımız Letonya ziyaretimizi gerçekleştirmek üzere dört öğretmen ve beş öğrenci ile yola çıkıyoruz. Projemizin devam eden ve planlanmış çalışmaları çerçevesinde Ekim 2014’te İtalya ve Mayıs 2015’te Romanya hareketlilikleri ile projemizi tamamlayacağız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş