Belediye’den iletişim semineri

Yeni yasayla birlikte sosyal ve kültürel aktivitelere daha çok önem veren İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz gün sosyal aktivitelerine bir yenisini daha kattı. NLP kurucularından Dr. Waytt Woodsmall’dan ‘Trainer’ ünvanı alan Hakan Bozkurt’un gerçekleştirdiği iletişim seminerine vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Yayınlama: 15.05.2014
913
A+
A-

Yeni yasayla birlikte sosyal ve kültürel aktivitelere daha çok yoğunluk veren İnegöl Belediyesi, yurt genlinde tanınan Etkili iletişim, Kurumsal Motivasyon NLP Uzmanı Ümit Hakan Bozkurt’un katılımıyla iletişim semineri gerçekleştirdi.

 

SEVGİNİN SUNUM ŞEKLİNDE YANLIŞIMIZ VAR






İletişim seminerine başlayan Ümit Hakan Bozkurt, “Bir insan ailesinde çeyrekse, dışarıda 1 numara da olsa yine de kendini çeyrek hisseder. Bu nedenle aile çok önemlidir. Eğer sorunlarınızı çözemiyorsanız ailenize danışın, onlardan destek alın” diye konuştu. Toplumda bir sevgi sorununun bulunmadığını ifade eden Bozkurt, “Sevginin sunum şeklinde yanlışımız var. Seviyoruz ama söyleyemiyoruz. Bunların değerini ancak sevdiklerimizi yitirdiğimizde anlıyoruz” dedi.

 

SABIRLA YOLA DEVAM ETMEK GEREKİR

İş ve özel hayatta doğru iletişimin şifrelerini paylaşan Bozkurt, sevginin layık olana verilmesi gerektiğine dikkat çekti. İlişkilerde sadece alıcı veya sadece verici tutumun yanlış olduğuna işaret eden Bozkurt, maddi ve manevi paylaşımda dengeli olmayı önerdi. Hayatta insanların başına gelen her sorunu, doğruyu bulma yolunda bir fırsat olarak görmesi gerektiğini söyleyen Bozkurt, akıllı sabırla yola devam etmek gerektiğini söyledi.

 

NEGATİF ENERJİ ALDIĞIN İNSANI HAYATINDAN ÇIKAR

Konuşmasına devam eden Bozkurt, “Lüzumsuz insanlara çok sevgi sunuyoruz ancak aynını yakınlarımıza gösteremiyoruz. Sevdikleriniz beş dakika da olsa değer verilmeyi bekliyor. Hep alma biraz da sen ver. Bunları yapmak için önce gönlünü temizleyeceksiniz. Gönlünüz temiz olmadan içinizdeki cenazeden çıkamazsınız. Negatif enerji aldığın insanı hayatından çıkar” diye konuştu.

 

İnsanın özel yaşantısında ve iş hayatındaki kişilerle kurulması gereken doğru iletişim yollarını da anlatan Bozkurt, insanların her kişiye sevgi dağıttığını ancak kendilerini sevmeyi başaramadığını bunun sebeplerinin de çocukluklarından kalan bir rahatsızlıktan dolayı olduğunu iddia etti. Hayatta insanların başına gelen her sorunu, doğruyu bulma yolunda bir fırsat olarak görmesi gerektiği yönünde öğüt veren Bozkurt, her şeye rağmen, akıllı mantıklı sabırla yola devam etmek gerektiğini, kalbin temiz tutulmasının önemli olduğunu ve sorun ne olursa olsun uzmanından yardım almanın gerekli olduğunu belirtti.

 

EVLİLİK BİR BOKS MAÇI DEĞİL, FEDAKÂRLIK SANATIDIR

Evli çiftlere de seslenen Bozkurt, çiftlerin birbirine daha anlayışlı davranması gerektiğini söyleyerek “Evlilik bir boks maçı değil, fedakârlık sanatıdır. Hayatı ertelemeyin” dedi. Beylerin hanımlarına daha iyi davranması gerektiğini vurgulayan Bozkurt, hanımların ise iş hayatının stresini göz önüne alarak beylere karşı daha sabırlı olmalarının faydalı olacağını kaydetti.

 

HAYATIN PROVASI YOKTUR

Sahnede su bardağını kırarak, insanları kırmanın bu kadar kolay olduğunu, ancak nasıl ki kırılan geriye gelmiyorsa, kırılan kalpler de eski haline dönmez diyen Bozkurt, katılımcılara “Hayatın provası yoktur. Hayat, en acımasız eğitimcidir” mesajını verdi.

 

İŞTE FORMÜL

Bozkurt, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: İlk önerim, öfkelendiğiniz zaman çizgisiz bir A4 kâğıdına içinizden gelen ne varsa yazın. Yazdığınız için, beyninizdeki negatif dalgalar kâğıda akar ve öfkeniz de geçer. İkinci önerim de, kendinizi daha iyi hissedilmek için burnunuzdan derin derin nefes alıp ağzınızdan yavaşça verin. Diğer bir önerim de, ‘Dünyanın en iyi anı, dünyanın en iyi insanı’ düşüncesiyle, yaşadığınız anın kıymetini bilerek ona göre davranmanız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş