Çevreciler ödüllerini aldı

İnegöl Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda, ödüller sahiplerini buldu.

Yayınlama: 12.06.2015
873
A+
A-

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda, öğrenciler ödüllerini aldı.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN BU KONUDA NE KADAR YETENEKLİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında bir aradayız. Hava şartları nedeniyle bu yıl ki programımızı 5 Haziran’da gerçekleştiremedik. Bu nedenle etkinliğimizi bugün kapalı alanda yapmak zorunda kaldık ve bir takım etkinlikleri de programdan çıkarmak durumunda kaldık. İnegöl Belediyesi olarak çevre ve çevre bilinci hakkında azami derecede üstümüze düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Katı atık depolama alanımız, transfer sahamız çevre konusunda gerçekleştirdiğimiz en önemli çalışmalarımızdan bir kaçı. Eski çöplük alanımızın da rehabilite edilerek yeni bir mesire alanı, park ve sosyal tesis alanı olarak kullanılacak olmasını yani tekrar ilçe halkının kullanımına kazandırılmasını da bu bölge için ikinci başarı olarak görüyoruz. Ayrıca 2004 yılında başlattığımız geri dönüştürülebilir atıkların toplanması hem ülke ekonomisine sağladığı katkı açısından hem de çevre koruma açısından önem verdiğimiz projelerimizden. Şehrimizin çeşitli noktalarına konulan yer altı ve yer üstü çöp konteynırlarıyla hem sokaklarda hijyen sorununun yaşanmaması hem de görsellik açısından daha estetik olması sağlanmıştır.  Atık yağlar ve atık piller konusunda da çalışmalarımız mevcut. Halkımız topladığı atık yağları muhtarlıklar aracılığıyla veya merkez belediye binamıza getirerek bize ulaştırabilirler. Yine yıl içerisinde okullar arasında düzenlenen atık pil yarışmalarıyla da pillerin çevreye zararsız bir şekilde imha edilmesini sağlıyoruz.  Belediye olarak gelecek nesillere temiz bir çevre ve yaşanabilir bir İnegöl bırakabilmek için üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirme gayretindeyiz. Bu nedenle özellikle 5 Haziran Dünya Çevre Gününü çok anlamlı ve çevre bilincinin genç nesillere aktarılması noktasında iyi bir fırsat olarak görüyoruz. Bu nedenle Belediye olarak her yıl Çevre ve Çocuk Şenliğini büyük bir coşkuyla kutlamaya çalışıyoruz. Bu yıl 4.sünü gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi bu yıl biraz daha farklı formatta yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda okullarımız geri dönüşüm konusunda ciddi bir emek harcadılar. Geri dönüşüm malzemeleriyle güzel çalışmalar yaptılar. Bugün bu çalışmaları sergileyemedik ancak geçtiğimiz yıllardan öğrencilerimizin bu konuda ne kadar yetenekli olduğunu biliyoruz”

 

PARA ÖDÜLÜ

“Tüm yıl boyunca 3 adet yarışmamız oldu. Ambalaj Atığı Toplama Yarışması, Bitkisel Atık Yağ toplama Yarışması, Atık Pil Toplama Yarışması. Yarışmada dereceye giren okullarımıza

1.’ye 2.000 TL, 2.’ye 1.500 TL, 3.’ye 1.000 TL ve mansiyon alanlara 500 TL’lik hediye çeki ödülümüz var. Bugün okullarımıza ödüllerini de takdim edeceğiz” dedi.

 

ATİK PİL TOPLAMA YARIŞMASI

1. Olan okul Vehbi Koç İlkokulu, 2.olan okul Kurşunlu İstiklal İlkokulu, 3.olan okul Bilal İlkokulu.

 

MANSİYON ÖDÜLÜ ALAN OKULLAR

Cumhuriyet İlkokulu, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu  ve Akşemsettin İlkokulu.

 

AMBALAJ ATIĞI TOPLAMA YARIŞMASI

1. Olan okul, Akşemsettin İlkokulu (2.000 TL) , 2. olan okul Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi  (1.500 TL) , 3.cü olan okul Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu (1.000 TL)

 

MANSİYON ÖDÜLÜ ALAN OKULLAR

Cumhuriyet İlkokulu (500 TL), Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu (500 TL), Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (500 TL)

 

ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI

1. Olan okul Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi  (Masa Tenisi), 2.olan okul Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu (Projeksiyon Cihazı), 3.cü olan okul Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu (Yazıcı)

 

MANSİYON ÖDÜLÜ ALAN OKULLAR

Akhisar Ortaokulu  (Top Seti), Vehbi Koç İlkokulu (Top Seti), İstaş Kentaş İlkokulu (Top Set)



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş