Deha Kids görkemli törenle açıldı

2014-1015 Eğitim Öğretim dönemi itibari ile İnegöl’de faaliyete geçecek olan Deha Kids Kreş ve Anaokulu’nun açılışı dün gerçekleştirildi. Yabancı dil eğitim kurumu olarak işlevine devam edecek olan Deha Kids Kreş ve Anaokulu 3-6 yaş aralığına hitap ediyor. Toplam kapasitesi 120 öğrenci olan eğitim kurumu, 5 derslikten oluşuyor.

Yayınlama: 24.06.2014
3.079
A+
A-

Düzenlenen açılış törenine İlçe protokolünün yanı sıra Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ÇOCUKLARIN ÖZGÜVENİNİ DESTEKLEYEN BİR EĞİTİM PROGRAMI UYGULANMAKTADIR






Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kurucu Müdüre Serap Alicik, “Deha Eğitim Kurumları ilk olarak Eğitim ve Danışmanlık Merkezi olarak 3 yıldır İnegöl’de bireysel gelişim ve destek programları uygulamaktadır. 2014-2019 planlaması ile 10 şube ve 3 anaokulu yapımı kararı alınmıştır. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz bina Deha Çocuk Anaokulu planlamamızın 3. halkasıdır. Okulumuz 3-6 yaş arası, 120 öğrenci kapasitesi, 5 dersliği, sanat atölyesi, yemekhane, açık teras atölyesi olmak üzere 2014-1015 Eğitim Öğretim dönemi itibari ile İnegöl’ümüz de faaliyete geçecektir. 3-6 yaş okul öncesi eğitim tıpkı ilköğretim ve sonrası gibi branşlama gerektiren çocuğun gelecekteki psikolojik ve fizyolojik temelini oluşturan en önemli temel eğitim sürecidir. Ve bu dönem bu eğitim alanında yetkin ve çocuk gelişimi uzman eğitimciler tarafından inşa edilmelidir. Bu dönem olası hatalar çocuğumuzda tamiri imkânsız izler bırakmaktadır. Dolayısıyla okul öncesi dönem, yaşamın temelidir ve çocuğun kendini tanıma sürecidir. Deha Çocuk Anaokulu yabancı dil merkezli bir anaokulu olup bu sürecin etkin, verimli ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Okulumuzun özgün eğitim programı, donanımlı eğitim kadrosu, oyun ve etkinlik alanları, psikolojik danışman ve yabancı dil öğretmenleri ile 3-6 yaş arasındaki çocuklar için İnegöl’de hizmet verecek bir okul öncesi yabancı dil eğitim kurumudur. Çocuklarımızın bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak zengin eğitim programlarımızı uygulamaktayız. Deha Çocuk 6 ayaklı atölye çalışmalarında miniklerimize yıl boyunca Cambridge Üniversitesi destekli Monier ve Monier Yabancı Yil Eğitimi, Proje Tabanlı Öğrenme, Değerler Eğitimi, Montessori Eğitimi, Mental Aritmetik, Dans, Orf eğitimi ve okuma yazmaya hazırlık konularını içeren oyun ve etkinlik tabanlı çocukların özgüvenini destekleyen bir eğitim programı uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

VELİLERİMİZ BU İMKÂNLARI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRSİNLER

Serap Alicik’ten sonra açıklamalarda bulunan Kaymakam Ali Akça, “İçinde çocuk kelimesi geçen her organizasyona katıldığım da aklıma Sıtkı Tarancı’nın şiiri gelir. Okul yıllarında okuduğum bir şiir. Şair çocukluğun bitmesini dile getiriyor. Çocuklarımızın büyümesini arzu etmeyiz ama göz açıp kapayıncaya kadar çocuk olmuşlar. Çocuklarımızın çocukluk döneminde iyi bir eğitim almasını, eğitimle beraber iyi bir geleceği sahip olmasını arzu ederiz. Bunun için de olmazsa olmaz okul öncesi eğitimdir. Gerek devletimiz gerek özel sektör okul öncesi eğitim konusunda gerekli duyarlılığa sahip olduğu gibi en uç noktalara da okul öncesi eğitim imkânını sunmuşlardır. Velilerimiz bu imkânları en iyi şekilde değerlendirsinler. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir. Yeni açılan tesisin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

EĞİTİMDEN GEÇİREMEME RİSKİMİZ VAR

Vali Münir Karaloğlu ise, “Okul öncesi eğitime çok önem veriyoruz. Biliyoruz ki okul öncesi eğitim alan çocukla, almayan çocuğun eğitim esnasındaki başarıları aynı değil. Okul öncesi eğitim alan çocuklar, almayanlara göre normal eğitim çağlarında çok daha başarılı oluyorlar. Onun için bizim Bursa’da hedefimiz yüzde yüz okul öncesi eğitimden bütün çocuklarımızı geçirmek. 5 yaş grubu çocukların tamamı mutlaka okul öncesi eğitimi almalıdır. Özel sektör eliyle 120 öğrenci kapasiteli bir okulu açıyoruz. Burası hem kreş hemde anaokulu eğitimi verecek. Kreş eğitiminin özel sektör eliyle yapılmasını istiyoruz. Devlet olarak kreş ve anaokulu eğitimini aynı yaparsak, çocuklarımızın yüzde yüzünü okul öncesi eğitimden geçirememe riskimiz var” dedi.

 

EĞİTİM ÖNEMLİ

Mustafa karaarslan ile aile dostu olduklarını bildiren Vali Karaloğlu, “1994 yılında Karakeçili kaymakamı iken Mustafa Karaarslan o zaman benim şube müdürümdü. Serap o zamanlarda kendi çocuğunun yaşındaydı. O serap büyüdü öğretmen oldu, devlette çalıştı, sonra cesaret edip istifa etti. Şimdi aynı zamanda bir yatırımcı. Artık okulları olan bir öğretmen oldu. Çok mutluyum. Bir aile dostu olarak çok mutluyum. Bu mutluluğu paylaşmak için buradayız. Deha okulundan yarının dâhileri yetişsin. Bu ülkenin dâhilere ihtiyacı var. 2023 gibi hedeflere ancak iyi yetişmiş gençlikle ulaşabiliriz. Eğitim önemli. Eğitimin özel sektörünün de gelişmesi lazım. Özel sektörün yatırım yapmasını önemsiyoruz. Buradan güzel çocuklar yetişir inşallah. Ülkelerin geleceğinde söz sahibi çocuklar yetişsin inşallah. Okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Müftü Bayram Canbey’in duasıyla, kurdele kesilerek açılışı yapılan kreş ve anaokulu gezilerek incelendi. Katılanlara ikramlarda bulunuldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş