Doğalı öğrenciden Bursa derecesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çevreye duyarlı bir nesil oluşturmak için 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve haftası etkinlikleri kapsamında ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Daha Temiz Bir Bursa’ temalı ödüllü resim ve mektup yarışmasının kazananları belirlendi. Yarışmada İnegöl Doğa Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Feyza Mut dereceye girdi.

Yayınlama: 10.05.2016
1.350
A+
A-

Yarışmaya katılan 114 resim ve 39 mektuptan dereceye giren ilk beşer eser belirlenirken, eser sahipleri dünya çevre günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende ödüllerine kavuşacak.

 

Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası’nı farklı etkinliklerle kutlayan, halkın çevre bilincinin geliştirilmesi ve kamuoyunda çevreyle ilgili konularda farkındalık oluşturulması amaçlayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bu yıl da ilk ve ortaokul öğrencilerini hedef alan bir yarışma düzenledi. Bursa genelinden resim yarışmasına 114, mektup yarışmasına ise 39 başvuru yapıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürü Yeşim Dedeoğlu,  Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler, Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Tetikçi,  Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu Üyesi Veysel Çeliker ve Ayşen Taştekin Doda’dan oluşan resim yarışması seçici kurulu, 114 eseri büyük bir titizlikle değerlendirdi. Oylama ve puanlama usulüne göre yapılan değerlendirmede; Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Pınar Çarıkçı, Hürriyet Ticaret Sanayi Odası ilkokulu 4. Sınıf öğrencisi Nurevşen Kasçı, Yıldırım İlçesi Şehit Kurmay Binbaşı Ufuk Bülent Yavuz İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Beyza Özkan, Nilüfer İlçesi Özel İlkbahar İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Betül Bera Eroğlu ve Mudanya ilçesi Özel Emine Örnek İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Melisa Güney derece girmeye hak kazandı. Bunun yanında toplamda 30 esir sergilemeye değer görüldü.






 

Mektup yarışmasına da toplam 39 kişi katıldı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı A. Nalan Fidan, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kelime Erdal, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Energin ve Araştırma Görevlisi Hasene Aydın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kütüphane Şube Müdürlüğünde görevli Yeliz Mutlu’dan seçici kurul tüm mektupları, özgünlük, kurgu, yazı ve sayfa düzeni, yazım ve imlâ kurallarına uyum, Türkçenin doğru kullanılması, konuya hakimiyet kriterleri doğrultusunda değerlendirdi. Değerlendirme sonunda toplam 20 eser sergilemeye değer bulunurken, Yıldırım ilçesi Mümin Gençoğlu 2 Ortaokulu 6.sınıf öğrencisi Özlem Aşcı, Nilüfer İlçesi Bursa Özel Final Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Beril Koraltürk ve Koç Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Hümeyra Yıldız, Mudanya ilçesi Özel Emine Örnek Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Efe Kasap ve İnegöl ilçesi Özel İnegöl Doğa Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Feyza Mut ise dereceye girmeye hak kazandı.

 

Birincilerin dizüstü bilgisayar, ikincilerin büyük ekranlı tablet, üçüncülerin küçük ekranlı tablet ve mansiyona değer görülenlerin ise dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendirileceği yarışmanın kesin sonuçlarının açıklanması ve ödül töreni çevre hastası etkinlikleri kapsamında yapılacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş