Altepe iki okul sözü verdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl’de 2 okul yapılması konusunda söz verdi. Yapılacak olan okullarla İnegöl’deki İmam-Hatip Ortaokulu ihtiyacı önemli ölçüde kapanacak.

Yayınlama: 30.01.2015
877
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den 2 okul yapılması konusunda söz aldıklarını ve bu okullar yapıldığında şehir merkezindeki İmam-Hatip Ortaokulu ihtiyacının önemli ölçüde kapanacağını belirtti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bilindiği gibi İnegöl Anadolu Lisesi için Hayırsever işadamı Sayın Tarık Celaloğlu tarafından yeni bir bina yaptırılmış olup bu okulumuz yeni binasına taşınmıştır. Boşalan Anadolu Lisesi binasında ise Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu adıyla yeni bir okul açılmıştır. İmam-Hatip Ortaokulu açılması yönünde talepte bulunduğumuzda İl Müfettişlerince yapılan inceleme sonucunda okul binalarının eski olduğu için Deprem Dayanıklılık raporu istendi. Bu süreç içerisinde Test Firmasına istenen tahlil ve testleri yaptırdık. Test sonuçlarına göre 2 bloklu binanın A Bloğuna okul olarak kullanılması için olumlu rapor verildi. B Blok ise betonarme olmayıp yığma tuğla olarak yapıldığı ve çok eski bina olduğundan dolayı kullanma izni verilmedi. Bu sonuç üzerine öndeki A Blok için onay alabildik. Bu bina 12 derslikli idi. Biz değişik birimleri de dersliğe çevirmek suretiyle 16 derslik oluşturduk.  Ama kayıtların fazla olduğu için 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 16 dersliğin tamamı dolmuş oldu” dedi.






 

2014-2015 eğitim-öğretim yılında Baykoca Mahallesi’nde TOKİ konutlarının yanında Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve bünyesinde açılan İmam-Hatip Ortaokulu haricinde diğer 5 İmam-Hatip Ortaokulunun tamamının tam kapasiteyle dolduğunu belirten Bilican, “Bu okullarımızın hiçbirinde 8. sınıf olmadığı için bu eğitim-öğretim yılında mezun verilmeyecektir. Bu durumda 2015-2016 eğitim-öğretim yılında bu okullarımıza öğrenci alabilecek yer bulunmamaktadır. Ayrıca Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi yanında 24 derslikli yeni bir İmam-Hatip Ortaokulu binası inşaat aşamasında yapımı devam etmektedir. Ancak önümüzdeki yıla biter. Fakat bu okulun da açılması diğer okullarımızın ihtiyacını gidermeyecektir. Onun için şimdiden yeni tedbirler almamız lazım” şeklinde konuştu.

 

Kullanımına izin verilmeyen Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu’nun B Blok binasının yapılan inceleme ve denetlemeler sonucu çürük olduğuna dair verilen raporlar sonucunda Valilik makamından alınan yıkım kararı ile yerine yeni bir bina yapılması için yıkılacağını aktaran Bilican, “Yıkılan binanın yerine yeni bina yapılması için girişimlerimiz vardı. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş ile yaptığımız istişareler neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ile Sayın Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin Bey görüşme yaptılar. Sağ olsun Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin kabul etmesiyle ilçemize 2 okul yapılması karalaştırıldı. Biz de bu 2 okulunun daha önce çürük olduğu için yıktırdığımız 100. Yıl Ortaokulu ile bugün yıkımına başlanan Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu binaları olmasını istedik. Böylece bugün Sayın Başkanımızın da ilçemizi ziyaret ederek hem Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü’nde, hem de bu 2 okulumuzun yerinde yapmış oldukları açıklama ile netleşmiş oldu. Bu okul yapıldığında şehir merkezindeki İmam-Hatip Ortaokulu ihtiyacına önemli ölçüde katkı sağlanmış olacaktır. Erdem Beyazıt İmam-Hatip Ortaokulu 24 derslikli, 100. Yıl Ortaokulu ise 18 derslikli olacaktır. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Bilican ayrıca; bunun haricinde, Alanyurt ve Yenice’deki İmam-Hatip Ortaokullarının da kapasitelerinin dolduğu için oralarda da yeni okullara ihtiyaç olduğunu ve yine 10 kadar okula ihtiyaç duyulduğunu belirterek bu vesileyle hayırseverleri bu hayırlı yatırımlara katkı sağlamağa davet etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş