Teknolojiyi bilimin merkezinde keşfettiler

Özel Altın Nesil Anadolu Lisesi Fen Bilimleri zümresi tarafından 9 ve 10. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne düzenlenen gezide, öğrenciler eğlenirken öğrenme fırsatı buldu.

Yayınlama: 12.03.2014
2.072
A+
A-

Öğrenciler önce Bilimin Sultanları isimli sergiyi gezerek geçmiş çağlarda bilime ışık tutan ve katkı sağlayan bilim insanlarının buluşlarını ve hayat hikâyelerini öğrendi.

 

Ayrıca bu gezide eski çağlarda yaşayan çok önemli Türk bilginlerini tanımış oldular.  Daha sonra deney düzeneklerini incelemeye geçtiler. Öğrenciler deneyleri kendileri uygulamaya çalışarak, deneme yanılma yoluyla yaşayarak öğrendiler.






 

Gezi hakkında konuşan Fen Bilimleri Zümre başkanı Nihat Solak, “Öğrencilerimizin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri gündelik ve bilimsel alanda uygulamalı olarak görmeleri, konuların anlaşılırlılığını artırdı. Bu sayede öğrencilerin ders içerisindeki ilgi ve dikkatlerinde belirgin bir artışın görüldü” dedi.

 

 

Ziyaretle ilgili değerlendirme yapan okul Müdürü Mesut Mutlu da bu tür aktivitelerin öğrencilerin öğrenme düzeylerini, bilim ve teknolojiye olan bakış açılarını olumlu etkilediğini, yeri geldikçe bu tür faaliyetlerin devam ettirileceğini belirtti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş