Köylülere traktör eğitimi

Başta tarım faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapıldığı bölgelerde ve özellikle hasat mevsimlerinde tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarında da her yıl çok sayıda can ve mal kaybı yaşanması nedeniyle hareket geçen İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ömer Meşe tarafından, önceki akşam Edebey mahallesinde Güvenli Traktör kullanımı konulu seminer gerçekleştirildi.

Yayınlama: 04.06.2014
903
A+
A-

Türkiye’nin en önemli meselelerinin başında trafik kazaları geliyor. Her yıl binlerce kişinin yaşamını yitirdiği ve binlercesinin yaralandığı kazalarda, milyarlarca liralık da maddi zarar meydana geliyor. Karayolları üzerinde meydana gelen kazaların yanı sıra tarım sektöründe kullanılan traktörlerin karıştığı kazalarda dikkat çekiyor. Bu seminerlerin tarımsal çalışma yapan tüm köylerde verileceği bildirildi.

 

Mahalle kahvehanesinde çiftçilerin katıldığı seminerde konuşan İnegöl ilçe emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ömer Meşe, bunların büyük bir çoğunluğunun, traktör ve benzeri tarım araçlarının kullanılmasında gereken özen ve hassasiyetin gösterilmemesi, Tarım aracı kazalarının son 5 yıl içinde oluş şekillerine bakacak olursak, yandan çarpma ya da çarpışma şeklindeki kazaların yüzde 40 civarında olduğu ve arkadan çarpma şeklindeki kazaların yüzde 22 oranında olduğunu ve bu iki kaza türünün önemli bir oranı oluşturduğu, bunun nedeninin ise tarım araçlarının kontrolsüz olarak aniden yola çıkması ve ışık donanımlarındaki yetersizliklerden kaynaklandığı gibi birçok ihlâller sebebiyle meydana geldiğinin altını çizdi.






 

TÜM KÖYLERDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Meşe, İçişleri Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 2008 ile 2012 yılları arasında traktörlerin karıştığı 8 bin 732 kazada bin 592 kişi hayatını kaybettiğini, 15 bin 180 kişinin ise yaralandığının altını çizdi. Traktörlerin sebep olduğu ya da karıştığı trafik kazalarının önlemesine yönelik olarak İnegöl’de ‘Güvenli Traktör Kullanımı’ eğitimlerine başladıklarını bildiren Meşe, bu eğitimleri tarımsal çalışma yapan tüm köylerde gerçekleştireceklerini söyledi.

 

EĞİTİMLERİN AMAÇLARI TRAFİK KURALLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRMEK

Trafik kuralları, güvenli traktör sürüş teknikleri ve tarım işlerinin güvenli bir şekilde yapılmasına yönelik eğitimde Meşe, “Hedefimiz binlerce traktör kullanıcısı ve ailelerinin bulunduğu, eğitimlerin amaçları trafik kuralları hakkında bilgilendirmek, güvenli traktör sürüş tekniklerini benimsetmek, traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak, doğru traktör kullanımıyla tarım işlerinin güvenli yapılmasını sağlamak ve traktör kullanıcılarının araçlarını daha iyi tanıyarak sosyal yaşamlarına doğru bir şekilde dahil etmektir. Kuralları ihlal edip, güvenliğinizi ihmal etmeyiniz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş