Milli Eğitim sil baştan

İnegöl’de 11 yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Mehmet Baştürk’ün geçtiğimiz Cuma günü görevinden ayrılmasının ardından şimdi de yıllardır İnegöl’de şube müdürü olarak görev yapan 3 isim görevden alınıyor.

Yayınlama: 19.06.2014
830
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl almış olduğu rotasyon yönetmeliği 1 yıl gecikmeli olarak uygulanmaya başlandı.

 

KARAASLAN, ÇETİNKAYA VE YILMAZ GÖREVDEN ALINIYOR






Yönetmelik çerçevesinde ilk olarak geçtiğimiz hafta İnegöl’de 11 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Mehmet Baştürk görevden alınmıştı. Geçtiğimiz hafta okulun son günü olan Cuma günü devir teslim töreni ile görevini devreden Mehmet Baştürk’ün görevinden ayrılmasının üzerinden bir hafta geçmeden şimdi de Baştürk’ün yıllarca beraber görev yaptığı Mustafa Karaaslan, Tahsin Çetinkaya, Özer Yılmaz’ın görevden alınacakları öğrenildi.

 

MÜDÜRLERE SINIF YOLU GÖZÜKTÜ

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kadroları ellerinden alınan ve görevlendirme ile görevlerine devam eden okul müdürlerinin kaderi 18-29 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan değerlendirme ile belli olacak. Aynı kurumda 4 yıl müdürlük yapmış ve 8 yılını doldurmamış olan okul müdürlerinin tabi tutulacağı değerlendirmede kullanılan oylar müdürlerin kaderini belirleyecek. Görev yaptığı kurumda 4 yılını doldurmamış okul müdürleri ise değerlendirmeye tabi tutulmadan görevine devam edecek. Diğer yandan 8 yıl ve üzeri süreyle aynı kurumda müdürlük yapan eğitimcilerin ise öğretmen olarak atamaları yapılacak. Ancak müdürlük görevleri bitenler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak mülakat ile yeniden okul müdürlüğü yolu açılabilecek. Kadroları boşta kalan okullar için İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul isimlerini açıklayarak müdür adaylarını mülakata tabi tutacak. Boşta kalan müdür kadrolarının 3 katı öğretmenin başvuru yapabileceği mülakatlarda başarılı olanlar müdür olarak görevlendirilecek.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş