Hacı Kemal’den Çanakkale’ye tarihi gezi

Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi, akademi başarısının yanında öğrencilere yönelik sosyal etkinliklerini de sürdürüyor.

Yayınlama: 03.06.2014
717
A+
A-

‘Ülkemizi Gezelim Görelim’ sloganıyla farklı şehirlere geziler düzenleyen okul idaresi, son geziyi tarihi önemi ile öne çıkan ve İstiklal uğrunda can veren 250 bin Mehmetçiğin yattığı Çanakkale’ye düzenledi.

 

Gezi kapsamında öğrencilere, Çanakkale Savaşının gerçekleştiği bütün cepheler; Namazgâh tabyaları, Kilitbahir, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı ve Mecidiye Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Şehitliği, Seddülbahir, savaşa ve tarihe tanıklık etmiş Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı ve müzeler başta olmak üzere her bölge gezdirildi.






 

Gezide rehberlik yapan tarih öğretmeni Faruk Mutlu şunları söyledi: Yurdun savunulmasında çok önemli bir coğrafi konumda bulunan ve farklı etnik kökende bir olan Şehit Mehmetçikler diyarı Çanakkale, ne kadar gezilse de her bir metre karesinde ayrı bir duygu taşır. Bu şehitlikleri ve dehşet engin toprakları gezerken kendinizi bir anda 1915’te bulabilirsiniz.

 

Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu ise şöyle konuştu: Öğrencilerimizde sosyokültürel ve tarih şuuru oluşturabilmemiz adına bu tür gezileri önemsiyoruz. Ulusumuzun bağımsızlık mücadelesi verdiği ve ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ sözünün ispatı olan, nerdeyse üzerinden bir asır geçse de, empati kurabilen her insanın titrediği Çanakkale ruhunu öğrencilerimize birebir anlattık ve hissettirdik. Nasıl ki İstanbul’un fethi bir destandı, Çanakkale zaferi de öğrencilerimiz için gezi süresince unutulmayacak bir destan olarak özümsenerek yaşandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş