İş sağlığı ve güvenliği eğitimi

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre oluşturulan İnegöl Belediyesi iş sağlığı ve güvenliği kurulu üyelerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

Yayınlama: 23.05.2016
1.619
A+
A-

Belediye Meclis Salonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) İşyeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri Sorumlu Müdürü Şah Şeyhmus EKTİRİCİ tarafından verilen eğitim programına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “önceliğimiz iş sağlığı ve güvenli” dedi.

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULU OLUŞTURDUK






İş Sağlığı ve güvenliği kurulu üyelerine verilen eğitim programı sonunda açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “6331 Sayılı kanunun ilgili maddelerine göre Kamu’da İş Sağlığı ve Güvenliği yükümlülüğünü yerine getirmek adına Belediye Başkanımız Alinur Aktaş tarafından İşveren vekili olarak şahsım görevlendirilmişti. Bu kapsamda işveren vekili olarak 6331 sayılı kanunun ilgili hükümlerine göre İş Sağlığı ve Güvenliği kurulu oluşturduk. Daha sonra kurulun ilk toplantısını yaparak kurul üyelerimize yönelik İş sağlığı ve güvenliği kurulu görev, yetki ve sorumlulukları hakkında sunum yapılmıştı. Toplantıda ayrıca takip edilecek yıllık plan ortaya koyulurken, destek elemanlarından oluşturulan acil durum ve ilk yardım ekibi eğitimlerinden de bahsedilmişti“ dedi.

 

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Kansu; “Daha sonra kurumumuzda İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmeliğin 7.maddesi gereğince iş sağlığı ve güvenliğinin daha profesyonel bir şekilde olması için kurul üyelerine yönelik bir eğitim programı yapmak istedik. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkez(ÇASGEM) ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde alanında uzman bir kişi olan ÇASGEM İşyeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri Sorumlu Müdürü Şah Şeyhmus EKTİRİCİ tarafından kurul üyelerine kurum içerisinde iş sağlığı ve güvenliği işleyişinin daha sağlıklı ve verimli bir şekilde yürütülmesi adına eğitim verildi. Çok verimli ve faydalı bir eğitim programı oldu. Hocamıza bu eğitime renk kattıkları ve bizleri bilgileriyle aydınlattıkları için huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

 

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Gerçekleştirilen eğitim programının içeriği hakkında da bilgi veren Kansu; “17-18 Mayıs tarihleri arasında iki gün süren eğitiminde; kurulun görev ve yetkileri, iş sağlığı ve güvenliği konularında ulusal mevzuat ve standartlar, sıkça rastlanan iş kazaları ve tehlikeli vakaların nedenleri, iş hijyeninin temel ilkeleri, iletişim teknikleri, acil durum önlemleri, meslek hastalıkları, işyerlerine ait özel riskler ve risk değerlendirmesi konularına değinildi. Ayrıca bundan sonra iş sağlığı ve güvenliği konusunda personelimize de eğitimlerimiz olacaktır” dedi.

 

Kansu son olarak; “Önceliğimiz iş sağlığı ve güvenliği derken, çalışanlarımıza kazasız günler diliyorum” dedi.

 

HABER: Recep DENİZ

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş