İlçe Milli Eğitim’den bir ilk

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hanife Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle, 13- 14 Mayıs 2015 tarihinde MODEF Fuar alanında 8 üniversite ve 10 Meslek gurubunun katılımıyla, öğrencilere yönelik üniversite ve meslek tanıtım fuarı yapılacak.

Yayınlama: 12.05.2015
818
A+
A-

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bir basın açıklamasında bulunarak, öğrencilerin bilinçsiz tercihlerinin önüne geçilmesi için fuar alanında üniversite ve meslek tanıtım fuarının yapılacağını söyledi.

 

AMAÇ BİLİNÇSİZ TERCİHLERİN ÖNÜNE GEÇMEK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilican, “İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin çağın gerektirdiği şekilde daha iyi yetişmeleri adına hem akademik hem de sosyal kültürel faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı sağlamak için okullarımızın çabalarının yanı sıra biz de çeşitli seminerlerle ve eğitici faaliyetlerle destek veriyor, sosyal ve kültürel etkinliklerle de motive etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda; teknoloji, sanayi ve istihdam ortamının hızla geliştiği ülkemizde istihdam sektörünün ihtiyacı olan kalifiye eleman sıkıntısı yaşanmaktadır. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de bilinçsiz meslek ve üniversite tercihinden kaynaklandığı bir gerçektir. Çünkü üniversitede okuyan öğrencilerin % 30-35 gibi çok önemli bir kısmı okuduğu bölümden memnun olmamakta ve tekrar üniversite sınavına girmektedir. Bu durum üniversiteye hazırlanan öğrencilerin üniversite ve meslekleri tanımadan, bilinçsiz tercih yaptığı gerçeğini ortaya koymaktadır. Bu amaçla 13- 14 Mayıs 2015 tarihinde MODEF Fuar alanında 8 üniversite ve 10 Meslek gurubunun katılımıyla, Şube Müdürümüz Ali Doğru’nun koordinatörlüğünde, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hanife Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle üniversite ve meslek tanıtım fuarı yapılacaktır. İnegöl’de ilk defa gerçekleştirilen ve İnegöl’deki Liselerimizin 11. ve 12. Sınıflarında okuyan yaklaşık 6.000 civarında öğrencimizin katılmasını sağlayacağımız fuarımızda toplam 20 stant kurulacaktır. Fuarımız 13 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’ da Protokolün katılımıyla açılacak ve iki gün boyunca 09.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecektir. Öğrencilerimizin fuar alanına ulaşımı İnegöl Belediyesi tarafından sağlanacaktır. Bütün okullarımızın ziyaret programı yapılmıştır. Okullarımız bu randevu programına göre öğrencilerin katılımını sağlayacaktır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bu fuarda azami derecede istifade etmesini temenni eder, başta Şube Müdürü Arkadaşımız Ali Doğru olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş