İnegöl İşletme Fakültesi gidiyor mu?

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yusuf Ulcay yaptığı basın açıklamasında; hazırladıkları 20 yıllık master planı çerçevesinde Meslek Yüksek Okulları ile Denizcilik Fakültesi haricinde tüm fakültelerin ana kampüse taşınacağını söyledi. Bu açıklama İnegöl İşletme Fakültesi’nin de İnegöl’den kaldırılacağı şeklinde yorumlandı.

Yayınlama: 23.07.2015
2.036
A+
A-

2010 yılında dönemin AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın büyük uğraşlarıyla İnegöl’e kazandırılan, ancak bazı aksaklıklar nedeniyle ancak 2012 yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi kaldırıyor. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yusuf Ulcay’ın açıklamasına göre Meslek Yüksek Okulları ile Denizcilik Fakültesi haricinde tüm fakülteler merkez kampüse taşınacak.

 

“ÜNİVERSİTEYİ KENTLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”






Görevde üçüncü ayını dolduran Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Yusuf Ulcay, şehirdeki akademik oda temsilcileri, sivil toplum örgütleri, işadamları, eski öğretim üyeleri, dekanlar ve medya mensuplarıyla görüşerek üniversiteyi kentle birlikte daha iyi yönetebilmenin planlarını yaptıklarını ifade ederek, 4 yılda yapmayı istediklerini ve bu konuda aldığı mesafeyi basın toplantısı ile paylaştı.

 

“20 YILLIK PLAN HAZIRLANIYOR”

Uludağ Üniversitesi’nin önümüzdeki 20 yıllık planlarını profosyonel bir ekibe hazırlattıklarını bunun Eylül ayı sonunda tamamlanacağını anlatan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Yusuf Ulcay, tüm fakültelerin Görükle Kampusü’ne taşınacağını, daha kaliteli bir eğitim için öğrenci sayısı 60 binden 30 bin lere çekeceklerini, Açık Öğretim Programları ile uzaktan eğitime geçeceklerini bildirdi.

 

TÜM FAKÜLTELER MERKEZE

Hukuk Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’ni Görükle’deki kampüse taşıyacaklarını, Meslek Yüksek Okulları ve Denizcilik Fakültesi haricinde tüm fakültelerin ana kampüste olacağını ifade eden Prof Yusuf Ulcay, “Eski Fen Edebiyat Fakültesi binası ve Eğitim Fakültesi’nin Spor Bölümü yıkılacak. Ziraat Fakültesi’nin iki bloğu güçlendirilecek. Hazırlanan master plan tüm kesimlerle tartışılıp bir karara varılacak. Sosyal Yaşam Merkezi ile öğrencilerin zamanlarını daha fazla kampüste geçirmesini sağlayacağız. Konsept konusunda da adımlar atacağız. Şu anda 3 farklı üniversite konsepti var. Birincisi eğitimle diploma veriyor. İkincisi eğitim diploma ve projeyle iş buluyor. Üçüncü nesil ise, eğitim, diploma, iş bulmanın yanı sıra yaptığı projeleri ticarileştiriyor. 3.nesil üniversite için Gebze Teknoloji Üniversitesi ile Abdullah Gül Üniversitesi adım attı. Bu hedefteki üçüncü üniversite oluyoruz. Uludağ Üniversitesi’nin akademik başarısı 21’den 27’nci sıraya gerilemiş durumda. Biz bunu da ilk 10’a taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“DİZİ SENARİSTLERİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ”

Meslek Yüksek Okulları ile ilgili algıyı kamuoyunda değiştirmek istediklerini ifade eden Prof Yusuf Ulcay, “Biz doğru yerlere doğru programlar açmayı hedefliyoruz. Bazı programları kapatacağız. 700 sanayici ile anket yaptık. İşadamları 2 yıllık meslek yüksek okullarından mezun ara eleman yani teknik adam istiyor. İşi bilen ve pratiğini yapmış eleman istiyorlar. 1 tane mühendis ihtiyacı yanında, 10 tane ara eleman ihtiyacı var. Bunun için algıyı değiştirmek istiyoruz. Kendi yakınlarım bile, meslek yüksek okulu tavsiye ettiğimde, “yeğenine bunu mu layık görüyorsun” diyorlar. Dizi senaristleri ile de görüşeceğiz. Onlar da vatandaşlarımıza bu mesajı verecekler. Banka şubesinin dahi olmadığı Harmancık’ta bankacılık programı var. Organik tarımın bitme noktasına geldiği Karacabey’de organik tarım bölümü var. Uzay ve Havacılık Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi’ni açacağız. Geleceğin meslekleri arasında gösterilen trafik ve yangın mühendisliği için inşaat fakültesi ve makine mühendisliğinde programlar açabiliriz. Karşılığı olmayan mesleklerde ısrar etmeye gerek yok. Meslek Yüksek Okulu koordinatörlüğümüz vasıtasıyla sektörlerin ihtiyaç analizlerini gerçekleştiriyoruz. Mevcut programların yerlerini değiştirebiliriz, bazılarını kaldırıp bazılarını genişletebiliriz. Uygulama ağırlığı daha fazla olan müfredat programına geçeceğiz. Sektör buradan mezun olan kişinin kısa oryantasyonla işbaşı yapmasını istiyor. Biz bu dönüşümü 1,5 yıl içinde tamamlamayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş