TÜBİTAK’tan müdür ve öğretmenlere seminer

TÜBİTAK tarafından 45 yıldır düzenlenen ve bu yıl 46.’sı düzenlenecek olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında İnegöl’de bulunan lise müdürlerine ve yarışmayı kapsayan 9 branşın öğretmenlerine yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi.

Yayınlama: 04.11.2014
819
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen kendisinin de proje koordinatörü olduğu ve bu yıl 46’ncısı düzenlenecek olan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması hakkında ilçemizde bulunan okul müdürlerine ve öğretmenlere yönelik olarak yarışma hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirdi. Dün saat 10.00’da Vehbi Koç İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen seminere çok sayıda müdür ve öğretmenin katılım gösterdiği gözlendi.

 

ÖĞRENCİLER TEŞVİK EDİLECEK






Seminer öncesi bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Geçtiğimiz hafta okul müdürlerimizle bir toplantı gerçekleştirmiştik. O toplantıda arkadaşlarımıza bu eğitim öğretim yılında mümkün mertebe proje ağırlıklı çalışacağımızı söylemiştik. O projelerden ilk başlangıç olarak ortaöğretim öğrencilerimiz arasında TÜBİTAK aracılığı ile gerçekleştirilen proje yarışmaları var. Bu birkaç yıldır ülkemizde uygulanıyor ama değerli hocamdan edindiğimiz bilgiye göre sadece İnegöl’de değil Bursa genelinde bu projeler çok zayıf kalmış, nüfus oranı ile karşılaştırıldığında Sayın hocamızın ifade ettiğine göre belki bizim İnegöl’ün yarısından az nüfusa sahip iller veya ilçeler TÜBİTAK aracılığı ile gerçekleştirilen bu projelerde İnegöl’den Bursa’dan çok ileride olduğunu ifade ediyorlar. Bu nedenle bu biraz acil oldu. Çok değerli hocamız Doç. Dr. Eyüp Artvinli Bey, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesidir. Aynı zamanda bu TÜBİTAK proje bölge koordinatörlüğü görevinde bu işleri sürdürüyor. Kendisi daha detaylı bilgi verecektir. Hocamız ile istişare neticesinde ortaöğretim müdürlerimiz ve yazımızda gönderdiğimiz 9 branştan öğretmen arkadaşlarımız bu seminere katıldılar. Bundan sonra inşallah okullarımız, liselerimiz bu işe eğilecekler. Branş öğretmenlerimiz de aktif bir şekilde öğrencilerimizi teşvik edecekler ve bu projelere yoğun bir şekilde katılım sağlayacağız. İşi ehline bırakıyoruz. Bu işe çok önem vermemiz gerektiğini ifade ediyorum. Ben ümit ediyorum ki bu bilgilendirmeyi aldıktan sonra proje çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etsin. Bu vesile ile çok değerli hocamıza hoş geldiniz diyorum, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Katılım gösteren herkese de katılımlarından ve bundan sonra yoğun ilgi ve alaka bu işe sarılacağınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

 

YARIŞMA HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Müdür Fatih Bilican’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Proje Koordinatörü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Eyüp Artvinli, bu yıl 46’ncısı düzenlenecek olan ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışması hakkında bilgilendirmelerde bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş