Kosova ailesi iftarda buluştu

Özel Kosova Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrenciler ve velileri, okul yönetiminin düzenlediği iftar programında bir araya geldi.

Yayınlama: 24.06.2016
4.348
A+
A-

Okul bahçesinde düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Baş, öğrenciler, veliler ve okul yönetimi katıldı.

 

İftar yemeğinin ardından açıklamalarda bulunan Özel Kosova Eğitim Kurumları kurucusu Devrim Kosova Hasırcı, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad olan 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Bu birlik ve beraberliğimizin katlanarak devam etmesini Cenab-ı Allah’tan dilerim. Biz bu mekanın gecesinde ve gündüzünde hep çok huzurlu ve mutlu çalıştık. Eğitim öğretim yılının bitmesi ve Ramazan ayının bu güzel günlerinin aynı zamana gelmesini de bir fırsat bildik. Bu anlamda tüm dostlarımızla, sürecin başladığı andan itibaren maddi, manevi desteklerini esirgemeyen güzel yürekli insanlarla bir araya gelmeyi Ramazan ayının bu güzel gününü vesile kılarak hep birlikte olalım istedik. Ben Hz. Mevlana’yı çok severim. Onun bir sözünü hayatıma düstur edindim. ‘Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez.’ Öğretmen arkadaşlarım bilirler ki, bizler aslında yanarak çoğalırız. Eğer içimizde öğrencilerimizle, yarınlara hazırladığınız insanlarla ilgili kaygınız yoksa yalnız başına bir mum olmak hiçbir şey ifade etmez. Bu anlamda kendini başkalarını tutuşturarak kocaman bir ışık huzmesi oluşturmaya adayan tüm öğretmenlerimi de burada sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu işi yüreğimizle yaptığımız doğrudur. Yaptığımız bu işi de takdir eden İnegöl halkına da teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi İnegöl’ün en kalabalık özel okuluyuz. Ve gelecek yılda yine aynı bereketle devam etmeyi arzu ediyorum. Gelecek yıl mevcut binamızda 650 öğrenciyi eğitim öğretime hazırlamayı planlıyoruz. Aşağı da ki anaokulunda yine 150 öğrenciyi 2016-2017 eğitim öğretim yılında bizimle olmasını planlıyoruz. Ardından gelecek önümüzdeki sezon projenin devamı geliyor. Diğer bloğumuzda bittiğinde bir sonraki yıl gönül arzu ediyor ki, binli sayıları ulaşarak İnegöl’ün eğitim ve öğretim hayatındaki net ve keskin adımızı çok daha sağlamlaştırmak. Sözlerimi Hz. Mevlana’nın bir sözüyle bitirmek istiyorum; ‘Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir” ifadelerini kullandı.






 

Kaymakam Ali Akça ise, “Çok güzel bir mekanda, nefis bir ortamın eteklerinde, maneviyatın en üst seviyede yaşandığı Ramazan ayında bir iftar sofrasında, bir Halil İbrahim sofrasında sizlerle birlikteyiz. Bu okulun açılışında da sizlerle birlikteydik. Gerçekten çok güzel bir gündü. Devrim hanım, ‘Açıp, açamayacağımızı düşünürken, bir eğitim öğretim yılı geçti’ dedi. Ben Cenab-ı Haktan diliyorum ki, bu eğitim kurumu, kurumsal yapısıyla onlarca yıl, yüzlerce yıl hem ülkemize hem ilçemize hizmet etmeye devam edecektir. Bu inanç taşıyorum ve bunu da sizlerle paylaşıyorum. Devrim hanım Hz. Mevlana’nın ‘Bir mum diğer mumu yakmakla ışığından hiçbir şey kaybetmez’ sözünü söyledi. Burada aydınlık ışığını taşıyacak öğrencilerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ünde söylediği gibi ‘Geleceği asıl aydınlığa boğacak gençlerimiz, ülkemize ve yarınlarımıza hizmet etmeye devam edecektir.’ Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayınızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş