Kur’an-ı en güzel okumak için yarıştılar

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının İnegöl elemeleri dün Fatih Camisinde gerçekleştirildi. 40 Kur’an kursundan 25 öğrenci jüri karşısında Kur’an-ı Kerim’i en güzel okumak için ter döktü.

Yayınlama: 27.03.2014
1.077
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığının tertip ettiği Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının ilçe elemelerinde dün İnegöl’de gerçekleştirildi. 25 öğrenci Kuran-ı Kerim’i en güzel şekilde okuyup Bursa’da yapılacak ilçeler arası yarışmaya katılmak için yarıştılar.

 

AMACIMIZ KURAN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMAYI TEŞVİK ETMEK






Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Müftüsü Bayram Canbey şunları söyledi: Diyanet İşleri Başkanlığı 4-5 yıldan beri kuran kursu öğrencileri arasında Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması tertip ediyor. Bu çerçevede yarışmaya ilçemizden 40 kuran kursumuzdan 25 öğrencimiz katılıyor. Bazı kurslarımız aranan vasıflarda öğrencisi bulunmadığı için katılamıyor. 40 kuran kursu arasından seçilen öğrencilerimizin şuanda yarışmalarını izliyoruz. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere 2 kategoride yapılıyor bu yarışmalar. Amacımız şu; kuran kursuna katılımı sağlamak, kuran kursunda okumayı özendirmek, kuran kurslarında Kuran-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek. İlçelerde yapılıyor yarışma, daha sonra ilçelerdeki birinciler İl’e gidecek. Bursa ve civarındaki diğer ilçelerle birlikte bir yarışma da orada yapılıp il birincileri belirlenecek. Bu şekilde yarışma sonlandırılmış olacak. Öğrencilerimize ufak hediyelerimizde olacak, ancak önemli olan böyle bir yarışmaya katılmış olmak. Bu yarışmaya katılan öğrencilerimiz kazanmışlar demektir. Ben emeği geçen hoca hanımlara ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş