Kuran Kursu öğrencilerinden hatim programı

İshakpaşa Kadın Kur’an Kursu’nda eğitim gören 40 öğrenciye yönelik olarak düzenlenen hatim programı yoğun ilgi gördü.

Yayınlama: 28.05.2015
1.179
A+
A-

İshakpaşa Kadın Kur’an Kursu tarafından 9 aylık bir süreçte gerçekleştirilen Kur’an kursu eğitiminin ardından Kur’an-ı Kerim’i hatmeden 40 öğrenci için dün Belediye Kültür Sarayı’nda Hatim Programı gerçekleştirildi.

 

“BU ŞEREFE KİM MASHAR OLMAK İSTEMEZ”






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İshakpaşa Kadın Kur’an Kursu eğitmeni ilahiyatçı hafız Zehra Ustaoğlu, “Mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Bugün çok mutluyuz. Kur’an’ı hatmettik, hecelemeden başladık, öğrendik ve defalarca hatmettik. Biz bu işi 9 ay gibi bir süre içerisinde gerçekleştirdik. Sabırlarıyla, sebatlarıyla, her gün evlerini yurtlarını terk edip çoluğu-çocuğu okula, eşleri-babaları işe gönderip çıkan bu hanımlarımız bütün dünyevi işleri ellerinin tersiyle iterek kursumuzun kapısından içeri girdiler. Bunu ilim öğrenmek için yaptılar. Kur’an öyle bir kitap ki hem dünyaya hem uhraya taahhüt eder, insana yön verir, huzur verir. Bu öğrencilerimiz Kur’an-ı layığı ile okuyabilmeyi, ahkâmı ile amel etmeyi canı gönülden istediler. Rabbimiz de onlara bahşetti. 30 küsür yıldır Kur’an muallimliği yapıyorum. Neden? Şu hadis beni derinden etkilemiştir, ‘Benim küfe camiinde Kur’an okutmak için oturtan işte bu hadistir’ buyurmuştur Hz. Osman; ‘Ey Ali! Kur’an’ı öğren ve insanlara öğret. Senin için her harfine 10 hasene vardır. Eğer ölürsen şehit olarak ölürsün. Ey Ali! Kur’an’ı öğren ve insanlara da öğret ki öldüğünde melekler kabrini Allah’ın evini hac ettikleri gibi hac ederler’. Bir Hadis-i Şerif daha var; ‘Ümmetin en şereflileri Kur’an’ı öğrenen ve onu öğretenlerdir’. Bu şerefe nail olmak için neredeyse annemin karnından doğduğum günden beri öğrenen ve öğreten olmaya çalıştım. Bundan daha büyük bir devlet olduğunu düşünemiyorum, bundan daha büyük bir saadet olacağını, daha büyük bir meziyet olacağını düşünemiyorum. İnsanların en hayırlısı, Peygamberlerden sonra yeryüzünde Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerdir. Bu şerefe kim mazhar olmak istemez?” dedi.

 

KUR’AN BAĞLI DEVE GİBİDİR, GEVŞEK BIRAKIRSAN ELDEN KAÇAR

Gençlik bir hata, ergenlik bir kavga, yaşlılık bir pişmanlık olmasın istiyorsak Kur’an’ı çok iyi tanıyıp onu kendimize rehber edinmemiz gerektiğini belirten Ustaoğlu, “Onu okumak için uykuyu terk ederek kursa koşacağız. Öğretmenin dizi dibine düşeceğiz. Bu meziyete herkes oturduğu yerde nail olamıyor. Bir şeyi canı gönülden istemek için onu hak etmeye seferber olmamız lazım. Evinizden çıkıp da ilim meclisine katılmamız bizi birçok şerefe eriştiriyor. Bir kişi ilim meclisine katılmak için evinden çıktığında meleklerin kanatları üzerinde seyahat eder, eve dönünceye kadar da melekler kendisine dua eder diye bir başka Hadis-i Şerif vardır. Biz hocanın olduğu yerde her zaman talebeyiz, talebenin olduğu yerde hocayız. Bu iş ölene kadar devam edecek. Bir öğrencim 55-60 yaşları arasında 9 ayda 10 tane hatim indirdi. Allah cümlemize nasip etsin, Kur’an’dan ayırmasın. Kur’an bağlı deve gibidir, azıcık ucunu gevşek bırakırsanız elden kaçıp gider. Kur’an’dan en az her gün 5 sayfa okumalıyız. Hafız olmuşsak da en az 1 cüz okumazsak Kur’an bizden davacı olacak” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş