Kutlu Doğum’a yakışır final

Yaklaşık iki haftadır kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü önemli bir programa imza attı.

Yayınlama: 25.04.2014
1.281
A+
A-

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programın devamında, Kur-an’ı Kerim tilaveti, Hz. Peygamberin hayatı, İlahiler, Naat-ı Şerif, ‘Halkımız ve öğrencilerle yapılan röportajlar’, Hz. Peygamber konulu konuşma, Mevlid ve ödül töreni gerçekleştirdi.

 

Programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.






 

PEYGAMBERİMİZ (S.A.V) EŞSİZ ÖRNEK VE ÖNDER OLARAK DAİMA KALBİMİZDEDİR

Gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan İnegöl İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayim Yıldız şunları söyledi: Bizler, iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğünü, doğruluğunu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini o rahmet Peygamberinden öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi. O bize hayat verecek şeylere çağırmıştı. O bize sevgi ve barış dini olan İslam’ı tebliğ etmişti. Bir cahiliye toplumundan medeni bir millet oluşturmanın sırlarını öğretmişti. İnsanların birbirini göz kırpmadan boğazladığı bir dönemde barış içerisinde yaşamanın yollarını insanlığa sunmuştu. Birbirine düşman olan toplulukları, grupları, kabileleri, kardeş yapmış, yüreklere çökmüş kin ve nefret tohumlarının yerini sevgi ve hoşgörü duygularını ekmişti. Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslâm’ı anlatan sevgili Peygamberimiz (s.a.v) eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir. Bu bakımdan O’ndan uzak kalmak, O’nun sünnetini terk etmek, O’nun rahmet ve müjdesine koşmamak, bir Müslüman için felaketlerin en büyüğüdür. Çünkü rahmetin adıdır O. Müjdenin adıdır O. Merhametin adıdır O. Kardeşliğin adıdır O. Dünyayı iman ve Kur’an nuruyla aydınlatan, insanın insana kul, köle olmasını önleyen, insanı hürriyete, adalete, eşitliğe, huzur ve saadete kavuşturan yaratılmışların en yücesi olan Peygamberimiz (s.a.v)’in örnek ahlakını çok iyi araştırmalıyız.

 

O TÜM İNSANLIĞA GÖNDERİLDİ

O sadece bir kavme veya bir millete değil bütün insanlığa Peygamber olarak gönderilmiştir ve bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çaba göstermiştir. Hayatın gayesinin yaratılışın manasının silindiği, yok olduğu her şeyin manasız olduğu başıboşluk ve hüzün örtülerine büründüğü 21. yüzyıl insanı; maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. Bugün; artık ruhlar bir şey bekliyor her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen ruh ve mana kökleri sağlam; genlerdeki (fıtratlarındaki) saflığı temizliği barındıran insanoğlu er geç, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in şefkat ve merhamet ikliminde yeni bir dirilişe erecek ve dünyaya sevgiyi, kardeşliği, barışı getirecekti.

 

ELİMİZİN ELVERDİĞİNCE DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIK

Yaklaşık 13-14 gündür devam eden farklı etkinlikler ile Kutlu Doğum Haftası’nın icra edildiğini belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında şunları kaydetti: Sebep olanlardan, katkı koyanlardan Allah razı olsun. O yarışmalar ile alakalı da her zamanki gibi Belediyeye yine sponsorluk düştü biz de elimizin elverdiğince destek olmaya çalıştık. İnşallah bu sevginin, bu bilincin, bu anlayışın artmasına vesile olur. Bu programı tertip eden herkese teşekkür ediyorum.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Peygamberimizin Kutlu Doğum Haftası ile ilgili anma programları ilçemizin her köşesinde gerek İlçe Müftülüğü tarafından gerekse tüm okullar tarafından en güzel şekilde uygulandığını belirterek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “Bu program Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde nasıl kutlanmışsa bir başka yerde de aynı böyle kutlandı. Peygamber’in sevgisi, Peygamber’in coşkusu bu sene gerçekten farklı bir şekilde İnegöl’ümüzde icra edildi. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Kutlu Doğum Haftası programları kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

 

Lise öğrencileri arasında düzenlenen ‘Peygamber Efendimiz’ konulu şiir yarışmasında Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Mustafa Başol birinci, Anadolu İmam Hatip lisesi öğrencisi Berk Pehlivanoğlu ikinci ve Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Selin Telkin üçüncü oldu. Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘Peygamber Efendimiz’ konulu şiir yarışmasında Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Şeymanur Kılıç birinci, Vehbi Koç Ortaokulu öğrencisi Busenur Sevim ikinci ve Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencisi Tuğçe Sönmez üçüncü oldu.

 

İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen ezbere 40 hadis okuma yarışmasında Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tuğba Çayır birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aysun Kocaağa ikinci ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hatice Zengin üçüncü oldu. Ortaokul öğrenciler arasında düzenlenen ezbere 40 hadis okuma yarışmasında Vehbi Koç Ortaokulu öğrencisi Ahsenay Aras birinci, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yasemin Ayaz ikinci ve 100. Yıl Ortaokulu öğrencisi Ebrunur Sarıkaya üçüncü oldu.

 

Lise öğrenci arasında düzenlenen ezbere 40 hadis yarışmalarında ise Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Kadriye Köse birinci, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Sivaz ikinci ve Salih İbrahim Kırcalı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Selcan Aras üçünü oldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş