Okul başkanları il temsilcilerini seçti

Geçtiğimiz günlerde okullarda bulunan öğrenciler oylarla kendi okul başkanlarını belirlemişti. Dün gerçekleştirilen seçimlerinde, okullarında başkan seçilen öğrenciler bir araya gelerek, Bursa İl Öğrenci Meclisi’nde görev alacak olan 3 arkadaşları için oy kullandı.

Yayınlama: 05.11.2014
781
A+
A-

 

Dün saat 10.00’da İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Güven nezaretinde yapılan seçimlere okulların öğrenci meclis başkanları katıldı. Seçimleri yönetecek divan heyetinin seçilmesinin ardından ilçe meclis başkanlığına aday olan 15 öğrenci sırayla söz alarak, icraatlarını ve seçim vaatlerini seçmen öğrencilere açıkladı. Daha sonra oy kullanma işlemine geçildi. Seçimlerde 112 okul başkanından 98’i sırayla oylarını kullandı. Oy işleminin sona ermesinin ardından oylar divan heyeti tarafından sayıldı. Oy sayımının ardından 1 oy geçersiz sayılırken, 97 oy da geçerli sayıldı. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kadir İnci 74, Hacı Kemal Lisesi öğrencisi Oğuzhan Yenier  4, Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencisi Ayşe Sümeyra Pullu ise 3 oy aldı.

 






İL MECLİSİNE 3 ÖĞRENCİ

İlçe meclis başkanı Kadir İnci ile Başkan Yardımcıları Oğuzhan Yenier ve Ayşe Sümeyra Pullu, önümüzdeki günlerde Bursa’da yapılacak olan İl Meclis Başkanlığı için diğer ilçelerle yarışacak. İlde yapılacak olan seçimlerin ardından ise, Bursa’yı Ankara’da yapılacak seçimlerde temsil edecek olan öğrenciler seçilecek.

 

PROJENİN AMACI ÖĞRENCİLERİMİZDE DEMOKRASİ BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Seçimlerin ardından bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Güven, “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesine göre bu proje 2003-2004 eğitim öğretim yılında başladı. Projenin amacı öğrencilerimizde demokrasi bilincinin geliştirilmesi, karşılıklı iletişimi sağlayabilme, başkasının düşüncelerine, görüşlerine saygı duyabilme, kendi kültürünü benimseyebilme ve başka kültürleri de tanıma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme gibi özelliklere sahip bireyler yetiştirmek. Bu bireyleri yetiştirirken de uygulamalı olarak nasıl yapılacağını öğrencilerimize uygulatmak. Bugün yapacağımız seçim İnegöl İlçe Meclis Başkanını seçerek, Bursa İl Meclisine temsilci göndereceğiz. Bursa İl Öğrenci Meclisine 3 kişi göndereceğiz. Bursa zaman zaman yapılacak olan toplantılara katılacaklar. İlde de bir seçim olacak. İlde seçilen öğrencilerde daha sonra Ankara’da bizi temsil edecekler. Bugün buraya 112 okulun öğrencilere geldi. Öncelikle İlçe Meclis Başkan adayları belirlenecek. Sonrasında kendilerini tanıtmaları için süre verilecek. Daha sonra seçime geçeceğiz. En fazla oy olan 3 adayı belirledikten sonra İlçe Meclis Başkanlığı seçimini tamamlamış olacağız. Ben şimdiden seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş