Altın Nesil’de Çanakkale coşkusu

İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabulünün 93’üncü yıldönümünü kutlama, Mehmet Akif Ersoy’u anma ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeni ile Altın Nesil Okulları çok amaçlı salonunda coşkulu bir program düzenlendi.

Yayınlama: 21.03.2014
1.895
A+
A-

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yalçın Kuru rehberliğinde sunumlarını hazırlayan 9. sınıf öğrencileri, İstiklal Marşı’nın vermek isteği mesajı programda şiirsel bir dille vurguladılar.

 

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin düşünsel ve duygusal boyutunu ve İstiklal Marşı’nın içerdiği duygu ve düşünceleri Edebiyat öğretmeni Harun Demir izleyenlere açıkladı.






 

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı’nın okunması, programı daha da anlamlı bir hale getirdi.

İstiklal Marşı programının ardından bu yıl 99’uncu yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi ve Çanakkale şehitlerini anma programı da yapıldı.

 

Sosyal Bilgiler öğretmeni İsmail Demirel’in günün anlam ve önemini açıkladığı konuşmasıyla devam eden programda, ‘Özgürlük Ateşi Çanakkale’ oratoryosu sunuldu. Türkçe öğretmeni Canan Erdal ve Dilek Durak’ın katılımı ve rehberliği ile hazırlanan oratoryoda 7. sınıf öğrencileri görev aldı.

 

Çanakkale Savaşı sırasında cepheye giden Mehmet’in annesi ile vedalaşması ve cephede yaşadıklarını anlatan oratoryoda Mehmet’in şehit olma anı izleyenleri duygulandırdı. Oratoryo sırasında okunan şiirlerle birlikte öğrencilerin söylediği yanık türküler de duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Şu an üzerinde yaşadığımız toprakların nasıl korunduğu, atalarımızın ne gibi fedakârlıklar yaptığının öğrenciler tarafından kavranması amacıyla hazırlanan oratoryoda öğrenciler ülkelerini tıpkı ataları gibi koruyacaklarına söz verdiler.

 

Programın sonunda Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri’ne adlı şiirini okuyan 8. sınıf öğrencisi Nilgün Güner de programa güzel yorumuyla renk kattı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş