Sınava çeyrek kala moral yemeği

Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı ile ilgili Kültür Park Safari Restoran’da 8.sınıf öğrencilerine yönelik motivasyon semineri ve moral yemeği düzenledi.

Yayınlama: 08.04.2014
1.159
A+
A-

Okul idaresinin organize ettiği “TEOG Sınavına Çeyrek Kala” konulu seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Kişisel Gelişim Uzmanı Recep Özkul, okulun 8.sınıfındaki 186 öğrenci, sınıf rehber öğretmenleri ve 8.sınıfların dersine giren öğretmenler katıldı.   

 

Düzenlenen programda konuşan Okul Müdürü Kadir Filiz şunları söyledi: 8.sınıf öğrencilerimize geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz kahvaltı ve seminer etkinliğimizi bu yıl da 8. sınıftaki tüm öğrencilerimizin katılımı ile öğle yemeği ve seminer şeklinde organize ettik. Okulumuzda da rehber öğretmenimiz tarafından bilgilendirme seminerleri, İnegöl ve Bursa’daki okullara gezi, Sınav Pastası ve benzeri etkinlikler yapıldı. Davetimizi kabul eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Baştürk’e, Recep Beye ve bu organizasyonun maddi boyutunu karşılayan sponsorlarımıza teşekkür ederim.






 

Öğrencilere seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise şöyle konuştu: İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün liseler arasında yaptığı deneme sınavında İnegöl birinci sırada yer almaktadır. Şimdi sıra sizlerde, karşımda akademik açıdan İnegöl’ün en seçkin öğrenci topluluğunu görmekteyim. Sınava kalan kısa süre içersinde aileniz, İnegöl’ümüz, ülkemiz ve en önemlisi de kendiniz için çalışınız. TEOG sınavında İnegöl’ü en güzel şekilde temsil edeceğinizden kuşkum yok.  Geleceğimiz ve kendi geleceğiniz sizin ellerinizde çocuklar. Velileriniz ve öğretmenleriniz ellerinden gelen desteği gösteriyorlar. Size düşen de derslerinize sarılmak ve geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtmaktır. Bu gün size yapılacak olan seminerde eminim size ışık tutacaktır. Önünüzdeki sınavlarda ve hayatta başarılar dilerim.

 

Seminerde öğrencilere ders çalışmayı etkileyen olumsuzluklar ve bunları aşmanın yolları, ders dinleme yöntemleri ve dinleme çeşitleri, karşılaşılan sorunlar karşısında yaşanılan sıkıntılar ve çözüm süreci, başarı örnekleri anlatıldı.

 

Kişisel Gelişim Uzmanı Recep Özkul konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Motivasyonu sınırlayan engelleri kaldırmak gerekir. Bunlar; çalışmaya başlayamamak, çalışmayı sevmemek, başka şeyler yapma isteği, başaracağına inanmamak, hedefsizlik ve çevre sorunlarıdır.

 

Tüm bu konu başlıklarını tek tek örnekleyerek açıklayan eğitimci yazarı öğrenciler keyifle dinlediler. Zaman zaman öğrenciler de iletişime geçerek katılımlı dinleme yaptılar. Kişinin önündeki en büyük engelin kendisi olduğu vurgulanırken, zorluklar içinde başarıya ulaşmış örnek yaşam hikâyeleri de anlatıldı.

 

Seminerden sonra eğitimci yazara plaket takdiminden sonra öğrenciler; öğretmenleri, okul idaresi ve davetlilerle birlikte öğle yemeği yediler.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş