TOKİ’DE BİLİM FUARI

4006 TUBİTAK Bilim Fuarının açılışı TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bilim fuarında 51 öğrenci toplam 33 projesini sergiledi.

Yayınlama: 27.05.2016
2.696
A+
A-

Bilim Fuarı açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, Okul Müdürü Fikret Kılıç, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşması öncesi öğrenciler folklor gösterileri ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı.






 

16 DALDA 24 KUPA

Folklor gösterilerinin ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Kılıç, “Okulumuz 5 idarecisi, 70 öğretmeni, 1500 öğrencisi, 6-7 bin velisi ile yaklaşık küçük bir ilçe konumundadır. Bu şekilde büyük bir okula geldiğimizde, önce fiziki düzenlemeler ile işe başladık. Baha sonra çok sportif, kültürel ve bilimsel dallarda başarılar elde ettik. 16 Dalda 24 kupa alarak, ilçemizi ve ilimizi temsil ettik. Bundan dolayı emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bilim ve kültür dergimizi çıkarttık. Bunda da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

 

OKUL’DA BİR ÇOK KURS DÜZENLENİYOR

“Özellikle çok sayıda kurs ve etkinlikler okulumuzda devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi’nin kursları, kendi yaptığımız kurslar, yetiştirme kursları, aile eğitim kursları, yabancı dil kurslar gibi çalışan bir kurs merkezi şeklinde okulumuz çalışmalarına devam ediyor. Emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm bunları yaparken şunu düşündük; öğrenci, öğretmeni veli iş birliği çerçevesinde bunu yapmaya çalıştık. Bunu bir bütün olarak yapmaya çalıştık. Hiç kimsenin bir şeyi yok ama hepimizin bir şeyi var. O yüzden de tüm paydaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum”

 

HALKA HİZMET HAK’KA HİZMETTİR

“Bugünün konusu olan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, okulumuzda ilk defa düzenleniyor. Başta Metin bey olmak üzere İsmail Erman Çetin, Beyhan Demirayak, Sevim Işık, Çiğdem Solakoğlu’nun katkıları ile bu bilim fuarını sergilemiş olduk. Bu bilim fuarımız için 51 öğrencimiz bilimsel çalışma yaptı. Ve 33 projeyi de sergilemiş olduklar. Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken tek düşüncemiz vardı; halka hizmet Hak’ka hizmettir dedik” dedi.

 

TOKİ OKULU SÜREKLİ GELİŞİYOR

“Bu okulu 2 yıldır tanıyorum ve ciddi gelişmelerine şahit olduk” ifadeleri ile konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, “Okul müdürümüzü, yöneticilerimi, velilerimizi, okul aile birliğimizi kutluyorum. TOKİ’ye bu yakışırdı, inşallah daha güzel işler başaracaklarına eminim. Bizim çocuklarımızın geleceğe emin adımlarla yürümesi gerekiyor”

 

ONLAR DÜNYAYI KEŞFEDİYOR

“Bugün burada bilimsel bir çalışmanın güzelliğini görmeye geldik. Bir kaç günden beri bir çok okulumuzu geldik. Şenlikleri vardı, gittik tek tek gördük. Çok güzel şeyler gördük. İnanın ülkem adına çok mutlu oldum. Şimdi bir çocuk vardır, aklı kesmez, döker, saçar… Anne babası dur yapma, etme der. Ben diyorum ki bırakın da bu çocuklar dünyayı keşfetsin. O Dünyayı keşfediyor ama bunun farkında değilsiniz”

 

YERLİ MALIMIZI YAPIYORUZ

“Son yıllarda ülkemizde bir çok şey değişmeye başladı. Uçağımızı yapıyoruz, savunma silahlarımızı yapıyoruz ve  bir çok şey kendi yerli malımız oluyor. Artık elaleme giderek, sıraya giderek, bize de bir tane uçak verin, bize de silah verin demiyoruz ve demeyeceğiz inşallah. Bundan onur ve gurur duyuyoruz. Çünkü kendi yerli malımızı yapıyoruz, elimizin altında bulunuyor, Lüzum görünce de onu kullanıyoruz. Çocuklarımız da bu anlamda çok yetenekliler. Yeter ki onlara fırsat verelim” dedi

 

ANNE VE BABALARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Programda son olarak konuşan Alper Taban ise, “Yeni nesli çok daha doğru yetiştirmeliyiz. Ama tabi ona da rehberlik edecek bir anne ve baba var. Dolayısıyla bana göre anne ve babalara büyük iş düşüyor. Çocuklarımızı gerçekten hayal kurmaktan mahrum bırakmayalım. Çünkü her şey hayalle başlıyor” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş