Borca girmeyin!

Altın piyasasındaki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, 2014 yılının toplum olarak toparlanma yılı olacağına vurgu yaparak, vatandaşları mecbur kalmadıkça borca girmemeleri ve eğer döviz gelirleri yok ise dövizle borçlanmamaları uyarılarında bulundu.

Yayınlama: 16.04.2014
971
A+
A-

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Âdem Emre, 2014 yılına ilişkin yapmış olduğu değerlendirmesinde vatandaşlara borca girmeyin uyarsında bulundu.

 

ALTINDA BÖYLE BİR ŞEY YOK






İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Âdem Emre konuşmasında şunları söyledi: Ukrayna konusunda siyasi açıdan baktığımız zaman arkalarında bulunan devletler var. Sovyet Rusya o bölgelerde açılmaya doğru gidiyor. Kırım’dan başlayarak sanki eski büyük güce doğru gidiyor. Eğer bu tetiklenirse, Rusya işin arkasında durursa, Amerika’da bunun arkasında durursa altın sıcak olur. Bu aşamada baktığımız zaman zorunlu olmadıkça asla ve asla fiyat düştü alayım, fiyat yükseldi satayım gibi risklere girmemekte fayda var. Biz kuyumcu olarak zaten oldum olası bu böyledir. Altın zirvede olduğu dönemde biz hemen altın almayı eyleriz. Düşük bile olsa sistem böyledir. Ama yatırımcı anlamında baktığımız zaman ons bazında daha yüksekler görebiliriz. Ons bazında bu böyle olur. Her ne kadar bin 100 dolar civarında konuşulsa da bu bir türlü gerçekleşmeyecek olan bir şeydir. 3-4 sene önce altın bin 930 dolar olduğu dönemlerde İstanbul’un büyük altın patronları ons bin 765 dolar olacak dediler ama bu bir türlü gerçekleşmedi. Çünkü tabanı yok bunun. Ölçüsü belli maliyeti belli… Altın neden düşsün? İnsanlar çok yöneliyor, çok alıyor o yüzden mi yükseliyor ya da insanlar çok altın satıyor da o yüzden mi düşüyor? Altında böyle bir şey yok. Borsa’da sistem malum insanların yönelmesi, alıcının çok olması, satıcının az olması fiyatları tetikliyor ama burada böyle bir şey yok.

 

ZORUNLU OLMADIKÇA BOYUMUZU AŞAN İŞLERLE UĞRAŞMAYALIM

Alışveriş anlamında bakıldığında 2014 senesinin toplum olarak bir toparlanma yılı olacak. Aklımızı başımıza alma yılı olarak değerlendirmek lazım. Malum son zamanlardaki 17 Aralık’tan sonra yaşananlardan sonra Türk Lirası’nın maliyetleri yükseldi. Bunun tepkisi olarak da bankaların piyasaya açmış oldukları kredi marjı yüksek oldu ve alıcılar azalmaya başladı. İster istemez herkes kendi bütçesine göre hareket etmek zorunda. Harcamaları daha çok kontrol etmek zorundayız. Bence en önemli mesaj şudur, Sayın Başbakan da bunu dile getiriyor; dövizde geliriniz yoksa dövizle borçlanmayı. Bu büyük bir risktir. Bunun altında ne olabilir diye baktığımız zaman enflasyon biraz yüksek olacakmış gibi görünüyor. Enflasyonun yüksek olduğu bir yerde dövizler zaten altta bunu destekliyor. Dövize borçlanmayalım. Zorunlu olmadıkça boyumuzu aşan işlerle uğraşmayalım.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş